Как да издържим по-дълго на високите токчета?

Всички жени обичат високите токчета! Не случайно те са тайното оръжие на всяка една от нас, но и фетиш за всеки мъж.

Истината е, че не всяка от нас се справя с безболезненото им носене. Особено ако токът е по-висок. Няколко неща обаче ще ви помогнат да овладеете изкуството на високите токчета и да се чувствате едновременно секси и комфортно:

Подбери формата

Най-важната предпоставка за елиминиране на проблемите с краката е правилният избор на формата на обувките, както и на техния размер. Ако имате плоско стъпало, изберете чифт токчета с широка стелка. Стилистите съветват да избираме обувки с половин номер по-големи и да им слагаме силиконови стелки, за да може да издържим по-дълго време с тях без неудобство за краката.

Размерът е важен

Всяка жена вероятно има обувки с ток във всякакви височини и форми. Затова изберете чифт в зависимост от графика ви за деня. Ако ви предстоят бизнес срещи и пазаруване след работа, не обувайте прекалено високи и тънки токчета. Те ще бъдат подходящ избор, ако имате среща, например.

Не пренебрегвайте платформите

Ако все пак имате сериозни проблеми с носенето на обувки с токчета, обръщали ли сте внимание на платформите? Осигурявате си необходимата височина и краката ви ще изглеждат като тези на момичетата на Victoria’s Secret, а обувките са удобни. Имат само един малък недостатък – мъжете не ги харесват.

Заложете на дебел ток

Стилетото може да е изключително красиво, но то винаги е с висок и тънък ток, което може да е проблем за дамите, които нямат опит в носенето на високи обувки. Затова пък на помощ тази година ни идват обувките с дебел ток, които в момента са изключително модерни. Тайната е, че те са и много удобни и смело може да заложите на тях. Експертите съветват да се сдобиете поне с няколко чифта, които да сменявате в различните дни.

За бога, не носете това!

Спа за краката

И краката ви трябва да бъдат поглезени, за да изглеждат и да се чувстват добре. Не пропускайте да си правите релаксиращи вани с ароматни соли, докато прочитате някоя и друга страница от любимата си книга в момента. След това хидратирайте кожата добре. Преди лягане също може да намажете стъпалата с подходящ овлажнител, като ги масажирате за около 5 минути.

Омекотете кожата

Звучи малко странно, но сешоарът може да отпусне и омекоти новите кожени обувки. Обуйте ги и ги затоплете със сешоара. Дръжте го обаче на достатъчно разстояние, за да не деформирате обувките. Само след минута обувките ще бъдат меки и удобни.

Не забравяйте упражненията

Няма нищо по-секси от високите токчета, но ежедневното им носене може да причини болки в стъпалата, глезените и коленете. Ако не искате да се отказвате от любимите си високи обувки, правете няколко специални упражнения, които не само ще облекчат болките, но и ще ви помогнат да се чувствате по-комфортно на токове.

Какво ни причинява постоянното носене на високи токчета
Избягайте от ада на неудобните високи обувки
В крайна сметка, мъжете харесват ли жени с високи токчета?