Френските момичета и тайната “je ne sais quoi”

Френските момичета имат славата на “най-елегантните жени в света”.

Само че притрежават и oще нещо – очарование и уникалност. Те са “най-елегантни”, без това да е по канон.

В техния стил няма скованост или педантизъм. Наричат го “je ne sais quoi”, което буквално преведено означава “не знам какво”.

Защо je ne sais quoi е нещо толкова хубаво?

Разбира се, изразът не означава, че те буквално не знаят какво правят! Той се отнася за тяхната непреднамереност по отношение на дрехите и грима. Френските момичета обожават да изглеждат добре и не се подлъгвайте, че не им пука. Напротив, те отделят много внимание на начина, по който подбират тоалета си и нанасят грима си.

Само че си позволяват да бъдат спонтанни и да не подхождат твърде строго.

Je ne sais quoi е победа над строгите правила

Френските момичета ще облекат най-хубавата си рокля и ще сложат отгоре перфектното кашмирено палто, но накрая ще оставят някой разрошен кичур коса без посока.

Ще комбинират най-скъпите си обеци с обикновена тениска на моряшко райе, а червеното им червило ще е нанесено “на бегом” с едно мацване с пръсти.

Ще облекат изискана рокля, а на излизане ще грабнат от закачалката сакото на гаджето си и ще го наметнат отгоре, навивайки ръкавите…

Те познават огромния магнетизъм на това да не бъдеш перфектна – и го използват.

Защо това въздейства толкова силно?

Защото жената, която демонстрира, че не е педант по отношение на визията си, моментално буди интереса както на мъжете, така и на останалите жени. Тя сякаш казва: “Достатъчно интересна съм, затова не ми се налага да стоя два часа пред огледалото, за да изляза навън.”

Тя не е изпипала всичко по себе си до милиметър, защото притежава хумор, спонтанност и страст към живота, а не са ли те много по-секси от перфектно гримираните очи или тясната рокля?

Всъщност, “je ne sais quoi” е много повече от урок по стил. Това е вдъхновение за начина, по който една жена заслужава да се чувства в собствената си кожа.

Може да прочетете още:

10 модни мантри от французойките

Направете го като французойките с този моден starter pack