Бялата риза, без която нищо нямаше да е същото

Тенденциите идват, очароват ни… и си отиват. ТЯ обаче остава завинаги в гардероба и във въображението ни – бялата риза.

Дори когато лятото си е отишло, отново търсим нейната класическа елегантост и лекотата й. Можем да сложим бялата риза с пола-молив с или друг, по-ефирен модел, с актуалният сега панталон с висока талия, можем да наметнем любимия си oversize модел върху топ по тялото, а можем и да облечем бялата риза в леглото на голо… Неговата!

5 модни трика, които няма да ви струват и стотинка

В галерията по-долу събрахме красиви фотографии на блогъри и звезди в бели ризи, които да ни вдъхновят да вземем още и още от тази незаменима дреха. Но преди това, няколко практични съвета за дамите, когато купуват бяла риза:

– В по-строга офис обстановка най-адекватно стоят вталените модели. Оувърсайз (или boyfriend) моделите пък са по-подходящи за комбинации с деним и любимите бели кецове.

– Когато купувате вталена риза, уверете се, че можете да се движите свободно. Раздвижете ръце напред и назад. Издува ли се ризата в раменете? Отваря ли се прекалено много на бюста?

– Дори когато моделът е втален, не трябва да се впива в тялото.

– Заложете на естествени материи. За вталените ризи, добър избор е памукът с малко еластична нишка. Свободните модели могат да са от коприна, много фин памук или любимия ни за лятото лен.

– В гардероба си се нуждаете от поне една възможно най-изчистена и универсална бяла риза. След това можете да надграждате, добавяйки модели с деликатно райе или флорален принт.

5 много различни визии за ранната есен

Fashion GalleryPopular