6 неща, които да купуваме от мъжките колекции

Смятате, че пазарувате разумно, не харчите много за сезонните тенденции и инвестирате предимно в неща, които можете да носите години наред. А купувате ли си дрехи от мъжката секция?

Може и да ви звучи странно, но всъщност една малка тайна на производителите на дрехи, е че в мъжките колекции често се крият много подобни дрехи на тези, които ще намерите в дамската секция, но доста по-качествено изработени, а понякога дори на по-ниска цена. Това е така, защото дори в големите вериги нещата за мъже са много по-малко, а това означава, че бюджетът за мъжка колекция може да се вложи в по-добри материали. 
Тук разбира се, се намесват и различните цени. Обикновеният бял тишърт за мъжете почти винаги е на една и съща цена, но при дамските колекции често има по нещо ново в дизайна (джоб, различно деколте, дължина и т.н.), което го класифицира в “нова колекция” и цената му автоматично скача. 
Като оставим настрана тези два важни фактора, остава третият – просто ни е хубаво да заемаме неща от мъжкия гардероб. Което обяснява защо “boyfriend” дънките, овързайз палтата и пуловерите са такъв хит от известно време, и защо те са сред топ нещата, които можем да си купим от мъжката секция в магазините. 
Класически ризи
Никога няма да сгрешите, ако си купите риза от мъжката секция. Моделите при тях са доста по-разнообразни, винаги ще намерите класически цветове и десени, а материите са доста по-приятни и качествени от тези в дамската колекция. Ако търсите качествена риза от памук и не държите да е вталена или да има някакви детайли, спокойно можете да се насочите към мъжката секция. 
Овърсайз пуловери


Искате да се снабдите с мек и удобен широк пуловер, който тази зима да носите върху скини дънки, но все не успявате да намерите перфектния за вас модел? Не губете време и просто разгледайте какво се предлага в мъжката колекция. Мъжките пуловери почти винаги са по-добре изработени и са по-приятни на допир. 
Пътни чанти 


Не е лесно да изберем перфектната пътна чанта, но затова пък в мъжката секция има голямо разнообразие от точно такива модели, подходящи за пътуване, фитнес и т.н. Тъй като мъжете не обичат да купуват много чанти, брандовете запълват нишата с модели, които са подходящи точно за тези цени. Дизайните им обикновено са доста по-изчистени и класически от тези в дамския сектор. 
Boyfriend дънки


Невъзможно е да следите тенденциите и да не сте забелязали колко популярни напоследък са тези леко висящи, леко прокъсани модели дънки. Денимът е създаден с едничката цел да бъде възможно най-удобен, а точно този му вариант си спечели сърцата на звезди и модни блогъри по целия свят. Плюс това седи убийствено секси с обувки на висок ток и вталено сако, което балансира обемите в аутфита. Най-доброто място за такава покупка е не дамската, а мъжката секция, където ще намерите точно това, което търсите. 
Овърсайз палта 


Абсолютно идентична ситуация, като тази с пуловерите. На ревютата за есен-зима 2014/2015 почти всички големи брандове показаха огромни палта, облечени върху нежни рокли от дантела или leggins от кожа. Разбираме ви, ако не разполагате с $3000 за дизайнерски модел, но предлаганото в мъжката секция като нищо ще удовлетвори желанията ви. 
Мъжки часовници


Грубите часовници на Michael Kors дълго време бяха must-have аксесоар за всяка фешъниста, която държи да има куп харесвания на снимките в Instagram. Миналата година към тях започнахме да добавяме и ефектни гривни от мъниста, цветни камъни и висулки. Ако искате да се сдобиете с перфектен часовник, който можете да съчетавате с други бижута, а освен това изглежда и леко винтидж, мъжки модел с кожена каишка в кафяво или черно е перфектният избор.