5 задължителни неща за мъжкия гардероб

Кои са петте неща, които един стилен мъж задължително трябва да притежава в гардероба си?

Решихме да се спрем на това кои са “вечните” дрехи за господата. Тези, които както и да се променя мъжката мода, остават актуални винаги и се комбинират перфектно с новите елементи.

1. Черен костюм с две копчета на сакото

Костюмът трябва да подхожда на фигурата и да му стои като излят. Важно при избора е да се обърне внимание на дължината на сакото – да пасва на височината, така че краката да изглеждат по-дълги и по-широки от талията. Хубаво е материята да позволява носенето на костюма през всички сезони. Ръкавите трябва да са стегнати, но и да дават свобода на движение.



Вълнен костюм Z Zegna

2. Бяла риза 

Не е достатъчно мъжът да я има в гардероба си – тя трябва да е перфектно подбрана. Подходящата бяла риза трябва да е с якичка в среден размер, за да може да се носи с вратовръзка. Идеалният избор е памучна риза с малък процент еластан, за да бъде удобна за движение и достатъчно дълга, за да не се измъква от панталона.



Бяла риза Topman

3. Дънки

Задължително е мъжът да има чифт най-обикновени дънки, които са толкова изчистени, че може да ги носи дори и с много официално сако. Когато избира, би било добре да пробва поне 4-5 различни марки и два размера. Може да са леко обезцветени или цветът да не е нито много тъмен, нито много светъл.



Дънки Saint Laurent

4. Черна и бяла тениска

Изглеждат обикновени, но не са. От 10 различни тениски една ще пасне точно на господина и ще е от подходяща и удобна материя. Вероятно това ще е дрехата, която той ще носи най-много, затова си струва усилието да намери идеалната. Класическата тениска няма яка и v-образно деколте.



Тениска Dior Homme

5. Черно яке

Класическото черно яке трябва да е под ръка всеки сезон. Изборът му трябва да се опира на удобството, а не на модата – с обикновена яка, дължината му да е точно под колана на панталона, а материята да не изглежда като за твърде студено време или пък твърде неглиже. 

Класическото яке не трябва да е обемно, за да не изглежда неуместно през есента и пролетта.


Яке Burberry