На среща с Мона Гочев и Никола

Познавате я – Мона е била на сцената на “Music Idol”, в “Революция Z”, а напоследък е онлайн като влогър.

Общото между всичките й занимания е това, че хората ги харесват. Мона има този талант – пее и играе добре, да, но освен това прави всичко с естественост и с хумор и това да бъде инфлуенсър и пасва като ръкавица.

От около половин година в живота й има и нов мъж в главната роля пред камерата. Това е нейният прекрасен син Никола, a за ежедневието им заедно Мона Гочев успя да ни разкаже малко повече, преди да я срещнем на #BringTheBloggers  Vol.2. Купете сега своя билет за събитието!

Как започва един твой ден, откакто си майка?

Ранно ставане… Понякога твърде рано, около 6:30 – но това зависи от моя будилник Никола. Сутрешната ни рутина е една и съща – закуска, игри и подготовка за разходка.

А как мина първото ви лято с бебето?

Успяхме да заведем Никола и на планина, и на море. Със сигурност не мога да кажа, че такива пътувания с бебе са почивки, но пък са забавни и доста приключенски. В края на сезона оставихме Никола при родителите ми за няколко дни и с Радо прекарахме малко време заедно с наши приятели на много красив гръцки остров.

Още от лекторите на #Bring The Bloggers Vol.2:

Как да съберем 4000 последователи за една година

Надя Сивкова: Никога не правете нещо заради безплатните продукти

С какво те изненадаха тези първи няколко месеца от майчинството?

Преди да забременея бях доста неорганизирана и хаотична. Често отлагах днешната работа за утре и губех мотивация. Откакто Никола се появи, успявам да организирам времето си така, че освен грижата за детето, домакинските задължения успявам да свърша и всичките си професионални ангажименти. Осъзнах, че когато си планираш времето може да свършиш работа за една седмица в един ден. Понякога съм изморена, но винаги удовлетворена.

Кое се оказа най-голямото предизвикателство?

Да си родител е предизвикателство от първия ден. Всеки ден се случва нещо ново и различно. Понякога си казваш, “ ето, сега влязохме в един режим”, и хоп – Никола научава нещо ново и ежедневието ни се променя. Предизвикателство е да си съжителстваш с един малък любопитен човек, който всеки ден открива света, а ти трябва да си там, за да му помагаш в това приключение.

Как се възстанови физически след бременността?

Честно казано доста трудно. Имах лека бременност и дори в последните дни въпреки тежестта, бях в добро настроение. Наложи се спешно секцио и възтановяването след операцията ми отне няколко месеца. Имах силни болки и първите седмици почти не се движех. Не съм си и помисляла за диети и тренировки. Едва сега 8 месеца след раждането, спазвам режим на хранене и с много движение, без прекалени лишения и натоварване успях да си върна старата форма.

Промени ли се грижата за красотата ти?

Никога не съм била от жените които се гримират по един час или отделят цял ден в салон за красота. В ежедневието си ходя без грим. Естествено понякога ми се е налагало да отменя час за маникюр заради бебчо, но стига да има желание и добра организация, винаги може за има баланс и всяка млада мама може да се чувства красива.

Планираш ли вече завръщането си на работа?

В моята работа няма заминаваме и завръщане. Има интересни проекти, желание за съвместна работа и естествено малко активност от моя страна. За сега съм се отдала на майчинството, но покрай него имам и доста приятни професионални проекти… кратки, но много приятни.

Когато имаш точно 15 минути време за себе си, какво обичаш да правиш?

Зависи от ситуацията. Ако съм сред природата, обичам да изпия чаша хубаво кафе и да се наслаждавам на въздуха. Но понякога 15 минути са перфектни за да си измия косата, защото такива може да нямам в следващите няколко дни.

Кой е любимият ти хаштаг?

#монаебулка – Това е хаштага от моята сватба, с който всички хости тагваха своите снимки. Много ми е любим, защото си е личен и е толкова хубав спомен.

Последното парче, което те накара да танцуваш?

Последно танцувах много на Остава – Baby. Бяхме на техен концерт, тъй като цялата ни компания сме големи фенове и винаги има много танци и вино на техни концерти.

Hero SliderPopular