За него, в последния момент

Казват, че хубавият подарък може да е нещо малко, но от сърце. Ние пък смятаме за особено мили симпатичните дреболийки, направени собственоръчно. Ето с какво можеш да изненадаш любим човек на Свети Валентин.

Не е задължително да се отдаваш на разточителство и да харчиш луди пари за вечеря, луксозно бельо или скъпи подаръци. Събрахме няколко сладки и оригинални идеи, чрез които да му покажеш колко го цениш. 
Направи му книжка с нещата, които обичаш в него
Купи тефтер с големина по твой избор и на всяка страница залепи бележки с нещата, които обичаш в него. Например “Обичам, че сутрин ставаш преди мен и ми приготвяш кафе”, “Обичам как идваш с мен на кино, дори да не харесваш филма” и всичко, което ти хрумне. След това можеш да украсиш корицата на тефтера с вашите инициали или ваша снимка, а ако си по-сръчна можеш да изрежеш фигурки от цветна хартия, които да залепиш. 
Изненадай го с кексчета с послания
Ако нямаш време, не е задължително сама да правиш кексчетата. Купи няколко готови и след това ги украси с лични послания. Можеш да ги изработиш лесно, като си набавиш цветни листчета и ги залепиш върху дървени шишове. 
Направи му картичка
Вместо да му купуваш картичка, защо не се пробваш да я изработиш сама? Трябват ти няколко цвята картон (в зависимост от идеята ти) и малко въображение! Изрежи картонени сърца, цветя или облачета, аранжирай ги върху голям картон, сгънат на две и отдолу с тънкописец или цветен маркер напиши нещо: стих, цитат от песен или книга. 
 

Създай атмосфера вкъщи
Ако все пак си приготвила романтична вечеря и искаш да украсиш дневната, а само няколко свещи и цветя ти се виждат постни, можеш отново да прибегнеш до цветните хартии. Изрежи няколко сърца с различна големина и ги разпръсни по масата, или пък сложи на гърба им двойнолепящо тиксо и ги залепи върху стената. 
Друг вариант е да изрежеш дълги ленти от картони в два цвята и да ги навиеш и залепиш както е показано на втората снимка. След това прекарай корда (или пък обикновен бял конец) и вържи получения гирлянд над масата за вечеря. 
Нещо по-специално
Ако си уверена в себе си и си “направи си сам” експерт, можеш да си набавиш няколко малки дъсчици и да ги изрисуваш с боички. На всяка от тях напиши различно нещо и ги нареди на различни места в къщата. След празника може да си ги подредите в композиция и да ги закачите в стаята си. 
Друг вариант е да се сдобиеш с голям прозрачен буркан, на който да залепиш парче дантела (може и хартия) изрязана във формата на сърце. Добави панделки или други украси. Вечерта го напълни с бонбони и му го поднеси с чаша вино. 
Снимки: Pinterest
Виж още: