ВИДЕО: Цяла Америка се смее на “конската гимнастика”

Нов вид тренировка измислиха в Щатите, този път вдъхновена от конския бяг.

Гимнастиката е по идея на 61-годишната Джоана Рорбак, която подтичва в галоп по алеите на Флорида още от далечната 1989 година. Едва сега обаче нейното творение достигна до масите и я превърна в звезда.

Благодарение на YouTube, Джоана си спечели милиони фенове. Голяма част от тях вече записват собствени видеоклипове, в които, не без доза хумор, практикуват изобретената от нея “prancercize” тренировка. 
Нещо като ефекта “Gangnam Style”, само че Джоана все пак води с цели 24 години!
Идеята да имитира движенията на конете, докато прави джогинг, й дошла случайно. Джоана, която е социален работник, просто си вървяла по улицата в Холивуд. “Сигурно съм чула някаква страхотна песен. Спонтанно започнах да се движа по този начин, поставяйки центъра на тежестта върху глезените. Така се родиха тези движения. Усещането беше страхотно” – разказва днес “повелителката на конете”.
По онова време, когато интернет не е масово явление, славата на Джоана се разнася само на местно ниво. Хората непрекъснато я спират по улиците, за да я питат какви са движенията, които изпълнява. Тогава Рорбак написва и книга, която едва тази година е отпечатана. Заглавието е “Prancercise: Изкуството на физическото и духовното съвършенство” и ако сте наистина любопитни, можете да я купите онлайн!
Вижте видеото: