Рекордно много почитатели на хубавата музика се събраха на Банско джаз фестивал 2021

С рекорден брой посетители завърши последният концерт от осемдневната програма на тазгодишния Банско джаз фест.

Големият финал на най-дългия джаз фестивал у нас изпълни с почитатели на хубавата музика централния площад в града – много преди старта на самото събитие.

Заключителният концерт на събитието изнесе ненадминатата Хилда Казасян, която заедно с Плевенската филхармония подари на гостите на Банско завладяващ музикален спектакъл, пренасяйки ги през различни киноепохи със своя проект “Да послушаме кино“.

“Тези осем фестивални дни и вечери се превърнаха в място за срещи с познати и непознати, за установяване на нови приятелства и откриване на нови музикални светове. Чухме много добри думи и много похвали, което ни прави уверени, че се движим в правилната посока”, сподели в речта си кмета на Община Банско Иван Кадев. “Искрено се надявам, че в следващите години точно тези млади хора ще са същите, които ще заемат с достойнство мястото си и на голямата сцена на фестивала.“

Освен с втората сцена – “Млади таланти“ в градския парк, тазгодишната организация на фестивала се открои и с наситена съпътстваща програма, която включваше организация на различни ателиета, забавления за семейства с деца, уъркшопи по готварство и езда.

Част от фестивала беше и представянето на новия роман на Георги Бърдаров – Absolvo te, чийто главен герой е силно повлиян от джаза. В основната фестивална програма участие взеха най-емблематичните гласове от български джаз сцена – Камелия Тодорова, Милица Гладнишка, Рут Колева, Вили Стоянов, Стефка Оникян, Ангел Заберски, Вики Алмазиду, Васил Петров, група АКАГА, Хилда Казасян и още много други.