Райна Кабаиванска представя звездите на операта

Райна Кабаиванска ще отпразнува своя 80 ти юбилей, с концерт посветен на нейната страст и живот – Операта. 

За България Райна Кабаиванска е не само най-значимият оперен артист на нашето време, но и символ на висотата на доброто и духа. 
Концертът, с който ще отпразнуваме рождения и ден, ще ни въведе в разцвета на оперното изкуство и ще ни накара да се почувстваме горди от успеха на Школата Кабаиванска. 

Организатор на галаконцерта „Райна Кабаиванска представя звездите на операта“ е Нов български университет, съвместно със Софийската опера и балет и Националния дворец на културата, със специалната подкрепа на фондация „Америка за България“ и „Фантастико“ – дългогодишни приятели на майсторските класове на Райна Кабаиванска.

Благотворителния концерт ще се проведе на 18 декември 2014 г. в зала 1 на НДК, където българската публика ще има уникалното удоволствие да чуе най-прочутите ученици на Райна Кабаиванска и нейни стипендианти през годините. Всичко това ще е завършено с оркестъра на Софийската опера и балет, под диригентската палка на маестро Найден Тодоров и ще бъде истински вълнуващо музикално изживяване! 

Средствата от всеки закупен билет ще подкрепят следващото поколение млади оперни певци и каузата на Райна Кабаиванска да дарява своя опит и талант – Станете част от нея! 
Забавните валентинки на Бен Клинг
Модните Пепеляшки в киното и телевизията
Style and the City: приключението на победителката