Пускат вина с марка “Игра на тронове”

Всеки почитател на хитовия сериал на HBO “Игра на тронове” знае колко важна роля има виното в сериала. 

Е, поне за герои като Церсей и Тирион Ланистър, които в почти всяка сцена държат чаша с еликсира в ръка. Затова никак не се изненадахме от факта, че на пазара ще се появи линия вина, вдъхновена от шоуто по кните на Джордж Р. Р. Мартин.

“Игра на тронове”, в партньорство с винарната изба Vintage Wine Estates, пуска на пазара три вида вино: червено от собствени селектирани сортове (19,99 долара), каберне совиньон (39,99 долара) и шардоне (19,99 долара). Джеф Питърс, директор на отдела за мърчъндайз в HBO споделя пред Entertainment Weekly, че именно отдадеността на героите към алкохолната напитка е вдъхновила създаването на лимитираната линия.

“Официални вина на сериала ни се сториха като естествен комлимент за нашите фенове,” казва Питърс. “Вината “Игра на тронове” несъмнено ще допринесат за изживяването, докато битката за Железния трон се пренася в последните сезони на шоуто.”

Трите вида вина ще влязат в продажба през пролетта на 2017 г., давайки възможност на почитателите да се запасят и утешат, докато чакат премиерата на сезон 7, която HBO отложи за лятото. Дотогава…