Pantone обяви кой ще бъде цветът на 2022 година

Цветът Very Peri бе избран за 2022 година.

Тази година много от нас бяхме принудени да живеем между две реалности – тази, в която пандемията е все още много активна и начинът на живот от 2020 година все още е на лице, и тази, в която малко по малко успяваме да се освободим от някои ограничения. 2022-ра не се очаква да е много по-различна в този аспект, но ако последните близо две години ни показаха нещо, то това е, че човек може да се справи с всяко препятствие и да вземе най-доброто от всичко около себе си, напук на останалото.

Това символизира и новият цвят, който Pantone обявиха за нюанса на 2022 година. Казва се Very Peri и взима топлината на червените багри със спокойствието, което носи синьото, за да създаде един щастлив и приветстващ нюанс на виолетовото.

“Разпалвайки отново нашата радост от качествата, които синьото притежава, допълнени от нова перспектива, която резонира днес, PANTONE 17-3938 Very Peri поставя бъдещето в нова светлина”, написаха при обявяването на нюанса от Pantone.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PANTONE (@pantone)

Същевременно Very Peri олицетворява и динамиката на света, в който живеем и технологичното бъдеще пред нас. Цветът символизира креативността, въображението, динамиката и движението напред.

Hero Slider