Номинация за Оскар за “50 нюанса сиво”?

Изпълнението на Джейми Дорнан в “50 нюанса сиво” заслужава награда Оскар! 

Или поне така твърди един от сценаристите на лентата, Кели Марсел. Тя заявява, че ирландецът е толкова добър в ролята си, че това със сигурност може да му донесе признание от филмовата Академия. 
Марсел е жената, адаптирала романа “50 нюанса сиво” на Е. Л. Джеймс за голям екран и според нея Джейми и Дакота са идеалният избор за ролите на милиардера Крисчън и невинната Анастейша Стийл. Въпреки че около кастинга за филма постоянно се водеха спорове, а особено феновете на романите никак не бяха доволни от някои актьори, Кели споделя, че надали има актьори, които биха изиграли ролите по-добре. 

“Джейми е доста добър в това да бъде нежен и груб едновременно,” заявява Марсел, цитирайки романа. “Това е доста трудно за един актьор!”

Образът на Крисчън Грей е толкова многостранен и перфектно изграден от Джейми, че Марсел споделя: “Той ще получи Оскар за това изпълнение!” 
Фенове и критици ще могат да проверят дали Дорнан заслужава всички тези хвалби чак през януари 2015 г., но от сега трябва да ви кажем, че многобройните секс сцени (доста от тях със садо-мазо съдържание) правят лентата забранена лица под 17 години, а тийнейджърките са сред най-големите почитателки на романа на Е. Л. Джеймс. 
Снимки: Profimedia
Джейми Дорнан: “Приятелите ми са възмутени от Крисчън Грей”
5 неща, които мъжете могат да научат от Крисчън Грей
Колекция бельо, вдъхновена от “50 нюанса сиво”