Най-досадните летни хитове за последните 20 години!

Лятото вече се задава, а с него и летните “супер хитове”, които са в състояние да ни откажат завинаги да си пускаме радио.

Това са елементарни, но ритмични мелодии със също толкова елементарен текст и (много често) клип, в който… някакви хора правят нещо на плажа. Иска ни се да можехме да ви кажем, че това лято ще е изключение, но истината е, че музикалният спам ще се лее като из ведро за пореден сезон.

И така – кои са най-досадните летни парчета на последните десетилетия?

Mr. President – “Coco Jambo”

Откъде да започнем? Глуповата мелодия и изключително “оригинален” клип с участието на… море, пясък и палми. Но това е нищо в сравнение с крайно неприятната мацка, която пее припева. Освен че визуално наподобява Сандор от “Игра на тронове”, късокоската насилва слуха с гърлено-носов вокал, чието “Яя-яяя-я коко джамбо” още кара стомаха ни да потръпва в спазъм при спомена за лятото на 1996 година.

King Africa – “Bomba”

В пълен унисон със заглавието си, това парче е ужасно почти колкото истинска бомбардировка. Нищо в него не е окей. Вокалът напомня подканящите подвиквания на продавач на семки на мач в провинцията. Визията на певеца е сякаш реквизит на куклен театър, а на танцьорките му – като от много лош порнофилм. Коленичим пред “Краля на Африка” и го молим никога повече да не прави музика.

Los Del Rio – “Macarena”

Всъщност, парчето на братята Антонио Ромеро Монхе и Рафаел Руиз от 96-та година далеч не е чак толкова лошо само по себе си, а и клипчето беше забавно за времето си. Някъде след тримилионното слушане обаче слухът е до такава степен натровен, че всяко следващо вече причинява физическа болка.

Искрен Пецов – “Кайман”

Клип, в който зле изглеждащи българи пеят блудкаво латино на фона на море, басейн, крави и кози не може да е нищо друго, освен една голяма грешка. И нямаме никаква идея какъв е този кайман, който гони Искрен Пецов, но, честно казано, искрено се молехме да го настигне.

Pitbull – “I Know You Want Me (Calle Ocho)”

Гологлав човек с визия на сводник от гетото реди своите американо-испански рими, докато около него клатят задници добре хранени жени. Изискано! Такъв си е той Питбул. Насладете се още веднъж на дебюта му в големия шоубизнес:

Питър Андре – “Mysterious Girl”

Пясък, палми, водопади и един екзотичен тип, който изглежда като бодибилдър, но пее като момиче – така Питър Андре дойде и си отиде от музикалния небосклон. А споменът за коремната му преса определено надживя този за музикалния му “талант”:

Дженифър Лопес – “I’m Into You”

Упорито ни преследва усещането, че Джей Ло се е изхитрила и е платила хонорар само за 1/4 текст, след което просто е умножила репликите. Би ни било любопитно да преброим колко точно пъти се повтарят в това парче “You’ve got it” и “I’m into you”, но ще трябват железни нерви. В самия клип има типичните за Лопесита досадни мокри кадри в пясъка, както и най-наглото продуктово позициониране в музиката въобще. Но пък поне го няма Питбул:

Румънеца и Енчев – “Пак на море”

Румънеца и Енчев, които се опитват да са “свежи” и куул във видеоклип е една от най-неловките гледки в родния музикален ефир. “Секси, секси/ мацки, мацки/ парти, парти/ градът не спи, градът гори” – пеят двете момчета докато карат кола, седят на плажа с много момичета наоколо и други такива адски секси неща. “Пак на море, слънце пече” – пък припява женски гласец, от което направо ни се приисква да заживеем на място с вечна зима.

Nayer Ft. Pitbull & Mohombi – “Suavemente”

Звездата в това видео ни прилича на кръстоска между Жената-Котка и бедна, но амбициозна роднина на Ким Кардашиян. Докато тресе тяло край морето, облечена в черен костюм от латекс, Найер е абсолютното олицетворение на синергията между поп и порно. Дуетният й партньор Мохомби подсилва внушението за силен нагон и слаб ум. А, да – има и вълни, скали, небе, пясък и Питбул:

Tacabro – “Tacata, Tacata”

Ако човечеството иска да се застрахова срещу нападение от извънземни, трябва просто да изпрати този запис на дуото италиански диджеи в космоса. Абсолютно сме убедени, че след това никоя форма на живот не би припарила до Земята.