Трейлърът на „Малката русалка“ е факт

Тридесет секундно емоционално видео и атмосфера… Хали Бейли ще играе Ариел, малката русалка, родена от перото на датския Ханс Кристиан Андерсен. Приказката вече е екранизирана от Disney през 1989 г. и се превърна в една от най-големите класики на анимацията. Е, сега ни очаква изцяло нов игрален филм, който тръгва по кината на 26 май.

Краткото видео на „Малката русалка“ ни потапя в света на Ариел

Русалката, която сключва коварна сделка с морската вещица Урсула, за да се превърне в човешко същество…

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от The Little Mermaid (@disneylittlemermaid)

В трейлърът виждаме Хали Бейли, а накрая се появява и принц Ерик, разбира се. Не можем да пропуснем и злия смях на Урсула, който завършва видеото по възможно най-добрия начин.

Актьорски състав

В допълнение към главната героиня – Ариел, изиграна от Хали Бейли, прекрасният актьорски състав включва още Хавиер Бардем в ролята на Тритон, бащата на Ариел, Джона Хауер-Кинг, който ще бъде принц Ерик, а Мелиса Маккарти ще бъде лошата вещица Урсула.

Самото име на режисьора Роб Маршал ни обещава чудеса. Сценарият е на Джейн Голдман и Дейвид Магий. Продуценти на филмовата адаптация ще бъдат Роб Маршал, Джон Де Лука, Марк Плат и Лин-Мануел Миранда.

Историята зад „Малката русалка“

Всички знаем добре сюжета на филма на Disney, в който принцесата-русалка Ариел се влюбва в човек, след което сключва сделка с Урсула да има крака, но губи гласа си.

Въпреки това, след възходи и падения, успява да си го върне и сбъдва мечтата си да се омъжи за любимия човек.

В действителност сюжетът на „Малката русалка“, в оригиналната приказка на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, публикувана за първи път през 1837 г., е много различен, тъжен и тревожен. Всъщност героинята на приказката не просто губи гласа си, но вещицата е тази, която отрязва езика й. Освен това тя получава така желаните крака, но всяка нейна стъпка е толкова болезнена, че Ариел има усещането, че е „пробождана от ножове“.

Тук може да видите новия трейлър на „Малката русалка“ по идея на Роб Маршал.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво ни предстои в „Scream 6“?