Любов отвъд карантината – историята, която трогна цял свят

Има ли място за любов дори по време на карантина? Ако съдим по тази история, отговорът е да, стига да сме достатъчно креативни.

Джереми Коен е фотограф в Ню Йорк, който, както всички нас, прекарва времето си у дома заради пандемията, но това не го спря да открие любовта.

През последните няколко седмици той работи върху фотосесия, която илюстрира живота по време на карантина. За целта заснема хората в Голямата ябълка, които потърсиха глътка въздух на покривите на домовете си.

Така и успява да срещне новата си приятелка – момиче, което танцува на покрива на сградата срещу неговия дом. Тя привлякла интереса му мигновено, затова той изпратил телефонния си номер с помощта на дрон.

Очевидно, Тори, както се казва “момичето от покрива”, също го е харесала и по-късно същия ден тя му пише и така започва тяхната любовна история.

И разбира се, Джереми е документирал всичко, като истински фотограф, и видеата му привличат вниманието на медиите отвъд Океана.

За да се опознаят по-лесно, те си създават виртуална среща. Джереми говори със съквартирантката на Тори, за да поставят маса с вечеря на покрива на дома й, а Джереми създава идентична атмосфера на терасата си и благодарение на видеоразговорите се състои първата им среща.

Втората им среща обаче е била още по-необичайна. Този път Джереми е бил решен да се срещне с Тори и затова измислил начин как да го направи безопасно – с помощта на огромна прозрачна топка.

Тяхната история успя да разсмее и да трогне хора от цял свят, след като видеата на Джереми стигнаха до стотици хиляди потребители в социалните мрежи. А да си признаем, предвид лошите новини напоследък, имахме нужда точно от такава доза позитивизъм.