Крал Чарлз избра шестметрово коледно дръвче

Каква ще бъде първата Коледа на крал Чарлз III? Както традицията повелява, замъкът Уиндзор ще бъде домакин на годишната изложба за коледна украса от 24 ноември до 2 януари 2023 г.

Вече е факт, че гигантската коледна елха е висока повече от шест метра и се намира в залата „Сейнт Джордж“. Няма да изненадаме никого, като споделим, че е съставена от стотици орнаменти. Признаваме, че това е доста устойчив избор от страна на британското кралско семейство.

Това не е единственото коледно дръвче в Уиндзор. А сградата е толкова богата на декорации, като например Камерата на Ватерло, която за случая включва и изложба на коледни предмети от Кралската колекция.

На 8-и, 9-и и 12-и декември ще се изпълняват традиционни коледни песни под елхата в зала „Сейнт Джордж“, където се състоя сватбения прием на принц Хари и Меган Маркъл и където светът се срещна с първородния им син Арчи, който вече е на три години.

Първата Коледа на крал Чарлз III на трона се превръща в празник

Шотландската резиденция отваря вратите си за обществеността за частни обиколки по време на празниците, от 2-ри до 30-и декември, в определени дни от месеца. Те ще включват посещение на West Drawing Room, използвана от членовете на кралското семейство като частна всекидневна.

Четириметрово дърво стои в Кралската трапезария, която е украсена за случая със скъпоценен сербърен сервиз от Кралската колекция, изложен на видно място – на масата в стаята, в знак на почит към крал Джордж V и кралица Мери, за техния сребърен юбилей.

Е, първата Коледа на крал Чарлз на трона започва да придобива вид на истински празник, въпреки разбираемата тъга, породена от смъртта на кралица Елизабет II.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Овесените бисквитки на крал Чарлз III