Най-красивите коледни песни на всички времена

Точно така, това е най-вълшебното време от годината. Светлините са запалени, украсата е навсякъде около нас, подаръците са избрани. Атмосферата е изпъстрена от желания, а коледният саундтрак се превръща в необходимост.

Коледните песни са онази искрица, която съпътства празничното настроение на декември и успява да завладее дори и най-големия Гринч. Сигурни сме, че всеки един от нас има спомен, свързан с поне една от тези песни, които винаги съпътстват празничния сезон, влизайки в главите ни, дори когато не искаме да ги слушаме.

В магазините, по телевизията, на празнични вечери, коледните песни винаги са задължителна част от традицията. Те събуждат спомени и емоции, отеквайки навсякъде през целия месец декември. От Марая Кери до Ариана Гранде, ние сме избрали за вас най-красивите коледни песни на всички времена.

Приятно слушане и весела Коледа!

„All I Want For Christmas Is Youна Марая Кери

Изричайки „Коледа“, автоматично се сещаме за Марая Кери. Това е и първата песен във всеки плейлист. Признайте си! Това е аундтракът на всяка Коледа от 1 ноември 1994 г. до днес. Песен, която прави празничното настроение някак различно. Изглежда, че и за Марая Кери това е любим проект, тъй като й донася по 2,5 милиона долара всяка година.

„Last Christmasна Wham!

С видео, заснето в хижа на фона на снега, този хит придружава всяка Коледа от 1984 г. насам. Създаден един следобед в къщата на Джордж Майкъл, той дебютира на второ място в класирането ни. Извиняваме се на всички, които играят Whamaggeddon – коледно предизвикателство, което се печели от онези, които успеят да стигнат до Коледа, без да го слушат. Невъзможно е за нас и се обявяваме за победени.

„It’s Beginning to Look A Lot Like Christmas“ на Майкъл Бубле

Ако Марая Кери е кралицата на Коледа, то тогава Майкъл Бубле е кралят. Първоначално изпята от Мередит Уилсън през 1951 г., тя е в нашия списък благодарение на гласа на Бубле, който се превърна и в гласа на Коледата, която толкова обичаме.

„Let it snow! Let it snow! Let it snow!“ на Франк Синатра

Но ако трябва да говорим за големи певци, няма как да порпуснем Франк Синатра. Това е гласът, който не можем да объркаме. Все пак всички знаем „Let it snow! Let it snow! Let it snow!“ от 1945 г.

„Jingle Bell Rock“ на The Vamps

Песента на Боби Хелмс, издадена за първи път през 1957 г. и с безброй кавъри, определено е коледен хит. И все пак, любима ни е тази в изпълнение на американската група The Vamps, съставена от Брадли Симпсън, Джеймс Маквей, Конър Бол и Тристан Евън.

„Santa Tell Me“ на Ариана Гранде

Е, тази коледна песничка е истинското доказателство, че великите класики не идват единствено от миналото. Песента, издадена през 2014 г., е коледното творение на Ариана Гранде, която първоначално не искаше да пусне коледна песен, но след това промени решението си. Е, не смятаме, че се е разкаяла.

„Merry Christmas“ на Ед Шийрън и Елтън Джон

Това е най-новата коледна песен, но с право влезе във вселената на великите класики. Изпълнена от Ед Шийрън и Елтън Джон и издадена на 3 декември 2021 г., тя е олицетворение на коледното звучене. Не напразно само за година успя да влезе във всеки коледен плейлист. Ето, че не подмина и нашия.

„Mistletoeна Джъстин Бийбър

Първият сингъл от втория му студиен албум „Under the Mistletoe“ e вдъхновен от песните на Марая Кери, както заяви самият Джъстин. Създадена, за да ни потапя непрестанно в коледната атмосфера, далеч от ежедневните проблеми, тя със сигурност е една от най-обичаните песни, дори от най-малките.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Най-добрите коледни филми на всички времена