БНП Париба в подкрепа на две изложби

БНП Париба участва в инициатива за реставриране на произведения от българската античност и представянето им в Лувъра.

На 30 март банката организира представяне на проекта в офиса си на бул. Цар Освободител 2. Събитието беше открито от Посланика на Франция и събра представители на бизнес елита, БАН, Министерство на културата и Френския институт.

Изложбата “Епопея на тракийските царе: археологически открития в България” обединява повече от 1 600 артефакта. Експозицията ще бъде открита на 15 април тази година и ще остане в Лувъра три месеца.

Организаторите от българското Министерство на културата, музей Лувър, БАН, Френското посолство в София и Френския институт в България се надяват с тази изложба да допринесат за популяризирането на българското културно наследство в чужбина. Стартира и кампания за набиране на средства за реставрирането на археологически предмети, вдъхновена от големите дарителски кампании, организирани във Франция от години.

Освен това БНП Париба представя живописните платна на известния художник Анастас Константинов. В офиса на банката ще бъдат представени подбрани нови творби на автора. Събитието бе официално открито на 30 март пред клиенти на банката, колекционери и медии. Изложбата ще е отворена за посещения до 30 април в офиса на БНП Париба на “Цар Освободител” 2 в София.

Творчеството на Анастас Константинов се радва на голям международен успех – в момента художникът се счита за най-представителното име на българската живопис и е канен да представя творбите си в престижни европейски и американски галерии. Картините на Анастас са собственост на Национална художествена галерия (България), Софийска градска художествена галерия и почти всички градски художествени галерии в страната, акционери на Музея за модерно изкуство (Ню Йорк) и се намират в значими колекции в Европа, Съединените щати, Япония, Дубай, Катар, Бахрейн. 

3000 години стандарти за красота, събрани в едно видео
5 ценни съвета за връзките от една разведена майка
4 неща, които не знаете за секса по време на брак, а би трябвало!