Бербатов гост на световен кино форум

Българският футболист ще присъства на престижните награди The Jameson Empire Awards, където ще бъде придружен и от финалистите в конкурса за римейк на филм в 60 секунди.

Димитър Бербатов ще бъде специален гост на един от най-големите форуми за европейско кино, който се провежда ежегодно в Лондон. The Jameson Empire Awards са награди на известното списание за кино Empire и отразяват мнението на читателите му.

Бербатов ще бъде придружен от българските финалисти, които вземат участие в кино състезанието за късометражни филми на Empire. Любители от цял свят работят по проектите си, които трябва да са римейк на известна лента с дължина 60 секунди. Целта е да впечатлят журито в конкурса и да достигнат именно до бляскавата церемония по връчването на наградите на 24 март 2013 г.

Миналата година именно България успя да намери място сред общо 5 финалиста в надпреварата. Тогава Мелина-Елина Бондокова и Росен Илиев се срещнаха със своя идол Тим Бъртън, чийто Едуард ножиците бе послужил за основа на техния едноминутен шедьовър.


Мелина-Елина Бондокова с Тим Бъртън

Снимки: Profimedia, личен архив

Виж още:
Bebe идва в България
“Под прикритие” в топ 3 на IMDB
Тони и Рут заедно в парчето “Break Of Day”