Защо да се срамуваме от интимността?

Фотографът Айвън Фелън и съпругата му Бриана от години заснемат красиви и интимни моменти, споделени между двойките в техните спални. 

Двамата са посветили работата си на идеята, че голотата и сексуалността са съвсем естествена част от човешките взаимоотношения и не са нещо, от което трябва да се срамуваме. Че винаги трябва да се гордеем от факта, че можем да споделим интимни ласки с останалите и не трябва да го крием от чуждите очи. 

Айвън споделя част от своите снимки с Huffington Post, заявявайки, че всеки, който ги види “трябва да почувства нещо, независимо дали то е добро или лошо.” 

“Искам да мога да покажа на публиката как аз виждам света. Искам да им покажа суровата емоция, уязвимостта и силата, които сексуалността ни дава. Специално за двойките, винаги искам да покажа истинската връзка, която съществува между тях точно в тези интимни моменти.”
Мотото на работата ми е, че вие или я обичате, или я мразите. Няма средно положение. Искам да предизвикам публиката и да ги накарам да се запитат: Какво ги кара да се чувстват неудобно? Какво в сексуалността ги кара да се чувстват неудобно? Бих искал да се запитат защо ги е страх да приемат толкова важна част от това, което всъщност ги прави личности. Никой не трябва да се срамува от това. Голотата и сексуалността не са неща, които трябва да крием зад затворени врати, да срамуваме и да не говорим за тях. Ако те се превърнат в постоянна тема на разговор, а не в табу, тогава може би ще можем да помогнем на следващото поколение повече, отколкото помогнаха на нас.”
Обичате или мразите работата на Фелън? Вижте снимките. 















Продължава на стр. ii