Уроците, които научихме от “Сексът и градът”

Съвети за живота

Не изграждайте живота си около търсенето на мъж
Всяка една от четирите жени се харесваше на аудиторията, защото беше уникална. Със сигурност всяка от нас може да се оприличи поне на една от тях: чувствителната Кари, романтичката Шарлът, уверената в себе си Миранда и обичащата риска Саманта. Урокът, който даде сериалът като цяло, е че нито една от тях не се промени, дори когато имаше сериозна връзка. Винаги дръжте на хобитата си, приятелите си и мечтите си. 
Ценете приятелките си 
Сериалът разказа историята не тези четири приятелки. Той нямаше да е същият без тяхното приятелство, химията помежду им и лоялността, която цареше помежду им. Връзката им беше единственото нещо, което беше константа през всичките сезони. 
  
Махнете от живота си хората, които не ви уважават заради самата вас. 
Просто и ясно. А ла Александър Петровски. 
Бъдете финансово независима
Всички знаем, че безкрайните пазарувания и обувки за 400 долара всъщност са мираж в живота на всеки фрийланс автор като Кари, нещото, което всяка от четирите дами имаше, беше кариера. Всяка от тях можеше да се грижи за себе си финансово. 
Планирайте, но не следвайте плановете си на всяка цена
Стрикната Миранда никога не е вярвала, че ще се омъжи за барман и ще се премести да живее в Бруклин. Но когато това се случи животът ѝ се разви по прекрасен начин, за който дори не беше и мечтала. Плановете не са лошо нещо, но трябва да умеете да се пускате и по течението. 
Насладете се на времето, в което сте сама

 
“Най-вълнуващата, предизвикваща и важна връзка е тази, която имаме със самата себе си,” казва Кари Брадшоу. “Ако успеете да намерите някой, който ви обича по същия начин, тогава сте късметлийка. “
Изберете себе си

“Сексът и градът” не е история за това кой мъж ще изберете, коя чанта или кой начин на живот. Той е историята, посветена на това да изберете себе си,” казва сценариста Майкъл Патрик Кинг.

InstaLove: за любителите на красивите обувки
Да се омъжиш като на кино