Триковете, с които винаги ще излизате добре на снимки

Дори и абсолютно уверената жена може да си направи снимка, на която няма да изглежда в пълния си блясък.

Няколко трика помагат да изглеждате неутразими на всеки фотос.

Използвайте езика

Звучи доста странно, но това е наистина ефикасен трик да избегнете двойната брадичка и да удължите шията – притиснете езика към небцето.

Наклонете лицето

Ако не ви снима професионален фотограф, избягвайте да държите главата права и да гледате директно в обектива. Това хвърля сенки, които може да направят лицето да изглежда по-широко, по-голямо или обезцветено. Вместо това застанете леко настрани, наведете или повдигнете брадичка и гледайте в точка над линията на очите.

Извийте тяло и нагласете ръцете

Един трик, който знаем от червения килим – извийте тяло на 45 градуса и сложете най-близката до камерата ръка на кръста. Поставете единия крак пред другия, насочен към камерата, а тежестта на тялото поемете с крака, който остава отзад.

Кръстосайте глезените

Ако все пак ви се налага да се снимате анфас, кръстосайте краката си от прасците надолу. Това ще направи ханшът да изглежда по-тесен, краката по-дълги, пък и дава вид за малко по-лежерна поза. Тази поза работи добре и ако сте седнали. Но да напомним, че винаги е по-добре да бъдете прави на снимката.

Не следвайте групата

Тайната на звездната групова снимка е в това, че не всички застават в една поза. Не само че всички сме различно високи, но и имаме различна форма. Окото на зрителя ще гравитира около този, който има най-добра поза, затова се погрижете да застанете удобно, без да копирате човека до вас.

Научете се да се усмихвате на камерата

Усмивката е сложно нещо, когато става дума за снимки. Твърде голяма и ще изглеждате глупаво, без никаква ще изглеждате ядосани или отегчени. Естествената усмивка е решението.
Ако се усмихнете широко, лицето ви ще се опъне, очите ви ще изглеждат кривогледи, а бузите ще изпъкнат. Вместо това отпуснете лицето и леко отворете уста, като долната ви устна е на нивото на зъбите.

Практикувайте добра стойка

Знаем, че сте го чували сто пъти и сте наясно с това, но да го кажем отново – добрата стойка наистина прави нещата да изглеждат различно. Не само ще направи силуета ви по-изваян, но и ще ви придаде аура на сила и увереност, която привлича като магнит.

Осъзнайте пропорциите

Това е изключително важно, основно правило – това, което е най-близко до фотоапарата, ще изглежда по-голямо.

Отпуснете се

Освен ако не сте професионален модел, шансовете са, че на повечето ви снимки се забавлявате с приятели. Колкото повече си мислите за “позирането”, което ще ви направи да изглеждате чудесно на снимките, толкова повече изпускате момента – отпуснете се и се забавлявайте, без значение от снимките и с изненада ще установите колко добре са се получили те.

Джони Деп – мъдрите мисли на един пират