Топ 12 на вечните романтични филми, подходящи за Деня на влюбените

Празникът на влюбените е идеалният момент за доза романтични филми, които да гледате сами или с половинката си.

Предлагаме ви нашата селекция от 12 романтични филми, които ще направят празника ви незабравим.

Любовна история (1970)

Харвардският студент по право Оливър Барет и студентката по музика Дженифър Кавилери имат увлечение един към друг, което не могат да отрекат, и любов, която не могат да пренебрегнат. Въпреки различията в произхода си, те успяват да намерят хармония в отношенията си. Когато се женят, богатият баща на Оливър го заплашва, че ще се отрече от него. Джени се опитва да помири двамата, но без успех. Оливър и Джени продължават да градят живота си, разчитайки единствено един на друг, вярвайки, че любовта ще излекува всяка рана. Съдбата обаче има други планове…

Хубава жена (1990)

Джулия  Робъртс е в ролята на проститутката Вивиан, която случайно се запознава с богатия бизнесмен Едуард Луис и връзката им прераства в удивителна любовна история. Тази съвременна интерпретация на приказката за Пепеляшка завладява сърцата на зрителите по цял свят. С невероятния си саундтрак “Хубава жена” се превръща в наистина неустоима романтична комедия, която ще ви накара да се почувствате страхотно.

Закуска в Тифани (1961)

В главната роля участва Одри Хепбърн като Холи Голайтли – млада, наивна, лекомислена и ексцентрична жена, която обича партитата и се опитва да се впише в живота на богатото общество в Ню Йорк. Тя мечтае да се ожени за богат мъж и да има спокоен живот. Понякога тя закусва замечтана пред витрината на бижутерийния магазин “Тифани”. В сградата, където тя живее се нанася млад писател, с който по стечение на обстоятелствата завързват странно приятелство.

Оглупели от любов (2011)

40-годишният Кал Уийвър има всичко – кариера, хубава къща, послушни деца и е женен за приятелката си от гимназията. Но когато разбира, че жена му Емили му е изневерила и иска развод, идеалният му живот набързо се преобръща. Кал започва да прекарва повече от времето си натъжен в местния бар, но скоро е взет под крилото на привлекателния сваляч, Джейкъб Палмър, който се опитва да го научи как да преодолее раздялата с Емили… и за флиртаджийките, мъжкарските питиета и секси външния вид.

Тетрадката (2004)

“Тетрадката” е романтичен филм – драма от 2004 година, режисиран от Ник Касаветес по едноименния роман на Никълъс Спаркс.

Филмът е с участието на Райън Гослинг и Рейчъл Макадамс в ролите на Ноа и Али, млада двойка, която се влюбва в началото на 40-те години на 20-ти век. Историята разказва тяхната умопомрачително изпепеляваща любов, която продължава до самия край, независимо от проблемите, през които минават.

Яж, моли се и обичай (2010)

Лиз Гилбърт (Джулия Робъртс) е съвременна жена, тръгнала на пътешествие по света, в търсене и преоткриване на своето истинско Аз. Изправена на кръстопът след развод, Лиз решава да си вземе едногодишен отпуск и да тръгне по света с идеята да промени живота си изцяло.

Тя посещава удивителни и екзотични места. Oткрива удоволствието от храненето в Италия, силата на молитвата в Индия, а накрая, и то съвсем неочаквано – вътрешна хармония и любов в Бали.

Послепис: Обичам те (2007)

Холи Кенеди е красива и умна жена, омъжена за любовта на живота си – забавния ирландец Джери. Когато Джери се разболява и умира, Холи изгубва смисъл да живее. Единственият, който може да и помогне е човекът, който вече не е между живите.

Никой не е познавал Холи по-добре от Джери и затова преди смъртта си той е изградил добър план. Написал и е няколко послания, които ще й помогнат да превъзмогне скръбта и да преоткрие себе си. Първото послание пристига на 30-ия рожден ден на Холи под формата на торта и касета, в която Джери й казва да излезе и да празнува. През следващите седмици и месеци пристигат още послания от Джери, всяко от тях все по-изненадващо, въвличащо Холи в нови преживявания и подписано по един и същи начин.

Титаник (1997)

Не можем да пропуснем и така познатия ни и любим “Титаник”. Джак Доусън (в ролята Леонардо ди Каприо) – бедняк скитащ се из света и негов приятел печелят билети от 3-та класа за кораба Титаник, чрез хазарт. Джак обича да рисува и е волна птица. На борда на Титаник той се запознава с Роуз – сгодена за тесногръд и богат мъж, когото не обича. Любовта изгрява от пръв поглед, но в последствие двамата ще се сблъскат с трудности, които преодоляват заедно.

Наистина любов (2003)

Със заразителен смях, с опустошителни последици, с разбити сърца, с дръзки решения, с планирани посегателства, с неудържимо въодушевление, със завладяващ възторг – неочаквана, нежелана, необяснима, грубовата, ненадмината – любовта наистина е навсякъде около нас. За писател (Колин Фърт), скрил се в Южна Франция да лекува разбитото си сърце, който открива любовта край езерото… За жена с удобен брак (Ема Томпсън), която подозира, че съпругът й (Алан Рикман) й се изплъзва… За младоженка (Кира Найтли), която не разбира правилно отчуждеността на най-добрия приятел на съпруга си… За овдовял втори баща (Лиам Нийсън), който се опитва да се сближи с доведения си син, когото едва познава… За нещастно влюбена (Лора Лини), внезапно получила шанс да бъде с този, за когото копнее… За застаряващ “всичко видял, но малко запомнил” рок идол (Бил Най), опитващ се да се завърне в края на кариерата си по обичайния си безкомпромисен начин…

По приятелски (2011)

Филмът разказва за двамата Дилън (Джъстин Тимбърлейк) и Джейми (Мила Кунис), които са твърде заети да си намерят половинки. Те са съгласни да имат интимна връзка, която се крепи предимно на секс. Междувременно Дилън се влюбва в момиче, което излиза с друг младеж.

Роди се звезда (2018)

Известният филм, който запозна света с таланта на Лейди Гага като актриса и роди саундтрака, който зазвуча на сватбените дни на хиляди двойки, също заслужи мястото си в списъка ни. Играта на Брадли Купър и Стефани успя до толкова да впечатли зрителя, че много пренесоха историята на героите им в реалния живот и предизвикаха съмнения за любовна връзка. А истината бе една – “Роди се звезда” така ни впечатли, че просто не искахме да бъде само филм.

Призрак (1990)

Един от най-иконичните романтични филми, който ще ви накара да вярвате в любовта, дори и да гледате голяма част от сцените, плачейки. Патрик Суейзи и Деми Мур разказват историята на влюбена двойка, която трагично е разделена от смъртта, но дори тогава тяхната силна връзка не спира.

Hero SliderPopular