Международен женски клуб събра над 230 000 лева за благородни каузи

Тази година месецът, в който се случват чудеса, започна тематично.

Само в рамките на един ден 25-ото юбилейно издание на базара, организиран от Международен женски клуб, успя да събере над 230 000 лева, благодарение на общата работа на дипломати и доброволци от 62 държави… а сумата продължава да расте.Всички парични средства, които ще се съберат, ще бъдат дарени за социално значими български каузи.

Събитието се проведе на първи декември в Интер Експо Център и на него присъстваха над 10 000 души, сред които дипломати и доброволци от 62 държави.

Чуждестранните представители запознаха гостите с родната си култура, като показаха традиционните си храни, напитки и културни шедьоври на събитието.

Сред всички елементи в културната програма най-много интерес предизвикаха представителите на Република Куба със своите екзотични традиционни коктейли, поднесени със специални ефекти, както и организаторите на американския щанд, които предоставиха възможност на посетителите да се снимат с автентичен мотоциклет Harley-Davidson.

Разбира се, имаше и български щанд, на който бяха изложени традиционни ястия и ръчно изработени бижута. За най-малките пък бяха подготвени специални изненади от екипа на Фондация “Happy Donkeys”, който осигури две магаренца, обучени за работа с деца с аутизъм.

За доброто настроение на публиката се погрижиха и Жана Бергендорф, Устата, Софийски духов оркестър, Мехехе, Ева Пармакова и Християна Лоизу.

Почетни гости на базара бяха Н. В. Цар Cимеон II и Н. В. Царица Маргаритa. Н. Пр. Херо Мустафа, посланик на САЩ, Н. Пр. Наргиз Гурбанова, посланик на Република Азербайджан, Н. Пр. Д-р Ахмед Ал Матбух, посланик на Държавата Палестина и доайен на Дипломатическия корпус в Република България, също удостоиха събитието със своето присъствие и подкрепа. Красимир Ненов, изпълнителен директор на КонтурГлобал Марица Изток 3, също беше на базара като представител на компанията.

Любов и жажда да подкрепим уязвимите и нуждаещите се – това са ценностите, които винаги са обединявали всички нас, членовете на Международен женски клуб – София. Различните култури и традиции никога не са ни разединявали, а дори напротив – помагали са ни да осъзнаем единствената универсална истина, а именно че заедно можем да бъдем по-добри и по-силни. Благодаря на всички участници, които подкрепиха 25-ото най-мащабно издание на базара и помогнаха да съберем тази значителна сума, с която ще подкрепим редица каузи през 2020 г.!“, сподели Албена Джоунс, Президент на Международен женски клуб – София.

Повече за Международен женски клуб – София може да откриете тук.