Момчетата от “Екшън” говорят…

Какво разказаха момчетата, които ще видим на големия екран през януари идната година?

Новият български филм не е типичният “Екшън”, който очакваме да видим. Точно обратно – той е сатирата, която ще осмее всеки типичен изтъркан елемент в жанра.

В първия самостоятелен проект на Тео Чепилов като сценарист са се включили много актьори – от екипа се шегуват, че списъкът с героите продължава няколко страници. Пет от артистите споделиха за преживяванията си на снимачната площадка и какво прави филмът специален.

Вижте още за филма тук: “Екшън”-ът в кино индустрията стана комедия

Джонас Толкингтън, който е американски актьор, преместил се да живее в България, е лицето на Джон Келър, който някога е бил един от най-известните артисти във филмовата индустрия, но днес е станал зависим към алкохола и наркотиците, което е погубило кариерата му.

Във видео визитката си той предупреждава – нищо в този филм не трябва да се приема на сериозно. Всъщност шегите с тази индустрия са толкова много, че често по време на снимки е трябвало да спират камерите, защото екипът избухвал в смях.

Милко Йовчев – или Дани, каквото е името му във филма, споделя, че харесва този проект, защото по един много лек и забавен начин той може да разсее зрителя от проблемите му и да го накара да се надсмее на всички познати до омръзване баналности.

Тони, другият герой от главното трио, е вечният оптимист – нещо, по което си прилича с актьора, който го изигра – Пламен Димов. Той призна, че се надява, че е успял да представи актьора си по най-добрия начин и е щастлив, че е бил част от проекта. За него филмът е бил ненаситно сладък и споделя, че за един актьор е най-голямо удоволствие да се снима в такива ленти.

Петър Петров влезе в ролята на Крис във филма, който според него пък е бил “глътка въздух” сред останалите проекти в кино индустрията. Той обещава, че лентата ще държи зрителя на тръни до края и ще предложи съвсем различно преживяване.

Юта Такенака, който играе Джунджи Танака, също коментира за преживяванията си на снимачната площадка:

“Мисля, че има неща, които са универсални като страстта и любовта към киното”. Силата, която те кара да направиш нещо хубаво и това премахва бариерата на езика” – споделя Юта. Разказва, че по време на снимките режисьорът Радо Илиев е бил толкова ентусиазиран за проекта, че е правел работата по-лесна дори в моментите, когато по принцип биха възникнали проблеми.

Признава и че се е влюбил в София, заради историческите и културните забележителности, но най-много се впечатлил от любовта на хората тук към страната си.