Как да се представите като перфектният гост?

Хората обичат да се забавляват. Вярваме, не сме единствените, за които хубавото прекарване е съвкупност от няколко елемента. Двата най-важни – добрата компания и вкусната храна.

Перфектният гост е не по-малко важен от добрия домакин. Без значение дали гостувате при важен за вас човек, на голямо събиране с доста непознати за вас хора, поканени сте на работна вечеря или среща с родители, всичко в поведението ви е важно – от начина, по който ще се облечете, до бутилката вино, която планирате да занесете. Затова, ето нашите правила как да бъдете наистина перфектният гост на една вечеря.

Ето част от тях:

На гости не се ходи с празни ръце и с това правило всички сме наясно. Когато решавате какво да поднесете на домакините, цената наистина не е най-важното, а по-скоро това да изберете нещо лично за тях.

Знаехте ли, че зехтинът е „новото вино“? Все повече хора поднасят като жест към домакините бутилка хубав зехтин – от специален сорт маслини или пък с добавени подправки и по-нестандартен вкус.

Не закъснявайте. Едно от правилата, които рядко се спазват у нас, но закъснението с повече от 15 минути се смята за липса на уважение. Точка!

Шеф-готвачите са новите рок-звезди. Неслучайно първият сезон на „Master Chef България“ имаше такъв успех. Готвенето е новата суперсила на умните, а шеф-готвачите са новите крале.

Повече за правилата на перфектния гост четете в новия брой на JOY.

Каква храна подхожда на различните вина
Свещите в дома ни според науката фън шуй
Истината не е само във виното