Звездите, които не приеха “Не” за отговор

Преди известно време Мерил Стрийп гостува в шоуто на британския водещ Греъм Нортън, където сподели, че през 70-те години, в самото начало на кариерата си, не получила роля в “Кинг Конг”, защото според Дино Де Лаурентис била твърде “грозна”.

Актрисата разказа историята през смях, допълвайки, че още тогава е осъзнала абсурдността на ситуацията, обръщайки се към известния продуцент с: “Извинявай, че не съм достатъчно красива, за да играя в “Кинг Конг”, но се съмняваме, че тогава ѝ е било много лесно.

Две години по-късно Стрийп получава първата си номинация за “Оскар”, а след още една година статуетката вече е нейна, благодарение на ролята ѝ в “Крамер срещу Крамер”.

Днес обичаната актриса има 19 номинации за “Оскар”, 23 за “Златен Глобус” и куп други признания. Тя обаче не е единствената известна дама, която се е сблъскала с провали и откази по пътя към успеха. Както се казва обаче, “Който се смее последен, се смее най-добре!”, а известните жени, които ще видите в галерията, определено са заслужили правото си да се смеят последни. 

Снимки: Мерил Стрийп за VOGUE, Profimedia, The Edit, Vanity Fair, VOGUE