Всичко за сватбата на Принцеса Юджийн на 12 октомври

Сватба за два милиона паунда вдигат този петък Принцеса Юджийн и дългогодишният й  приятел Джак Бруксбанк.

Макар да е доста “по-евтина” от тази на Меган и Хари, сватбата на принцесата на Йорк ще бъде по-голяма и вероятно с повече звездни гости.

Сред тях се очакват семейство Бекъм, Джордж и Амал Клуни, както и Роби Уилямс. Поканени са общо 1200 души. Сватбата на Юджийн обаче ще струва два милиона паунда, докато тази на братовчед й Хари излезе колосалните 45 милиона. 27-годишната принцеса Юджийн и 31-годишният Бруксбанк, мениджър на нощен клуб, са заедно от 2011 г. Двамата се запознават по време на ски ваканция в швейцарския курорт Вербие и оттогава са неразделни.

Мястото

Юджийн и Джак ще разменят брачните си клетви в 11 ч. местно време в катедралата на Уиндзорския замък “Сейнт Джордж”, където бе и тази на Хари и Меган. Така те ще станат 17-тата кралска двойка, венчала се там.

Приемът

След венчавката, предстои младоженците да се возят в карета, след което да се завърнат в замъка Уиндзор. Както повелява традицията, Кралицата ще даде прием с шампанско в чест на младото семейство. След това ще има вечерно тържество на открито в семейния дом на Юджийн и родителите й, Принц Андрю и Сара Фъргюсън в парка Уиндзор.

Шаферката

Юджийн е оказала тази чест на сестра си Принцеса Беатрис. “Юджийн е невероятна. Тя ще бъде много модерна булка”, издава сестра й.

Дрескодът

Той е винаги стриктен, когато се касае за кралска сватба. Мъжете трябва да носят манта със задна част, която на дължина стига до коленете. За дамите дрескодът е коктейлна рокля и задължително шапка.

Гостите

Двойката е поканила общо 1200 души, сред които всички членове на британското кралско семейство. За съжаление, Херцогинята на Корнуол Камила Паркър няма да успее да присъства, заради вече поет ангажимент в Шотландия. Говори се също и че Меган Маркъл и Принц Хари ще трябва да пропуснат част от тържеството, заради предстоящото си пътуване до Австралия и Новa Зеландия.

 

Hero Slider