Вдъхновяващ понеделник: мъдрости от прекрасната Натали Портман

“Баща ми има едно основно правило: той казва, че ако не бих направила нещо в реалния си живот, не би трябвало да го правя и на екрана.”

“Вземете например Мерил Стрийп, която е феноменална и толкова прекрасна, но в същото време е толкова странно, че никога не е била секс символ. Винаги всичко се е въртяло около самата нея. А сега няма значение, че остарява, защото ние просто искаме да продължим да я гледаме да бъде някой нов и интересен.”

“Страх ме е от всичко. Но може би когато се страхувате от всичко, отстрани изглежда сякаш не се страхувате от нищо.” 

“Приятелите ни са като огледала на самите нас, затова искам да обградя себе си с хора, които ще ми кажат, когато не постъпвам правилно. Искам да чуя някой да ми казва: “Това не е добра идея,” отколкото да ме окуражава, ако наистина не е. Очевидно е, че ти сам си отговорен за себе си, но голяма част от действията ни се определят от хората, които сме избрали да бъдат около нас.”

“Опитвам се да не чета ревюта на филми и други неща за мен. Напълно естествено е да се интересувам, но ми вреди много. През последните 20 години работя, била съм на върха, била съм на дъното. Самият факт, че имаш някаква работа е привилегия. Винаги ми изглежда, сякаш нямам идея какво правя. Единственото нещо, върху което имаш контрол, е да си прекарваш страхотно, като вършиш работата си като хората.”

Снимки: Profimedia

Мъдри мисли от мъжете за жените
“Колкото повече, толкова повече” и други култови цитати от детски филми