Шон О’Прай е най-скъпият модел сред мъжете

С въздишки на удоволствие подхванахме темата за секси мъжете от рекламите и понеже не ни се иска още да я изоставим, решихме да ви срещнем с модел номер 1 според Forbes – Шон О’Прай.

На 24 години Шон е желан от марки като Armani, Versace, Ralph Lauren, Calvin Klein и всички възможни популярни модни брандове, за които ще се сетите.

И ето го интересният факт. Въпреки че беше обявен за най-скъпоплатения модел и изпревари дори невъобразимо фантастичният Дейвид Ганди, О’Прай е изкарал за последните 12 месеца сумата от милион и половина долара, докато любимката Жизел Бюндхен, най-скъпият модел сред жените, е прибрала “скромната” сума от 42 милиона.

Но преди да сте си помислили, че тази професия е по-доходна за жените, ще уточним, че изглежда горещата бразилка е някакво явление. Защото наредилата се веднага след нея по доходи Миранда Кер е спечелила едва 7,2 милиона долара. Факт, че е доста повече от мъжете, но и сериозно по-малко от оглавилата класацията Бюндхен.

Нашият любимец, 33-годишният британец Дейвид Ганди е на второ място със скромните милион и 400 хиляди.

А как започва кариерата на Шон? Любопитно или не чак толкова, но снимките му в социалната мрежа My Space привличат вниманието на стилиста Nole Marin. О’Прай започва снимки, а списъкът на марките, които са го привлекли, става километричен.

Още през юни 2009 той става най-успешният мъж модел според списание Forbes, а вече две години оглавява топ листата на models.com.

И все пак на изваяния Шон не му достигат около 40 милиона долара, за да постигне успеха на Жизел Бюндхен.
Според някои това е така, защото работата на жените модели е доста повече от тази на мъжете – часове седят за прическа, още толкова за грим, преобличат доста повече дрехи.

Е, добре, но това не пречи да им се полюбуваме, нали. В крайна сметка дори за милион и половина си струва да поразкопчаят ризите.

Снимки: Profimedia

Жизел, Миранда и Адриана Лима струват най-скъпо
I’m too sexy for my shirt! Бекъм, Ганди и още божествени тела