Рики Джървейс показа среден пръст на Холивуд. Какво му показа Холивуд в отговор?

Холивуд отново попадна под огъня на Рики Джървейс, който за пета поредна година беше водещ на церемонията “Златен глобус” и който буквално сравни със земята големите имена в индустрията.

От трибуната си на водещ, британският комик изобличи без капка увъртане алчността и лицемерието в Холивуд. Камерите, естествено, уловиха лицата на доста от важните хора в залата, техния нервен смях или направо шокираните им и силно ядосани изражения.

В отговор, колегата на Рики Джървейс Дъг Станхоуп написа: “Току-що гледах Рики Джървейс да води някакви тъпи филмови награди и той направо ги отвя. И не само това, но ако се вгледаш в израженията на лицата им, можеш да видиш кой е лайнар и кой не е. И повечето са.”

Глас народен: Кои бяха най-лошите визии на Златните глобуси?

“Твърдите, че сте отворили очите си, но компаниите, за които работите – Apple, Amazon, Disney – това, което правят в Китай, е неописуемо. Ако “Ислямска държава” разработи своя стрийминг платформа, всички моментално ще се обадите на агентите си, нали?”, застреля Рики присъстващите звезди.

“Apple влязоха в голямата тв игра със “Сутрешното шоу”. Една великолепна драма за човешкото достойнство и за това колко важно е да постъпваш правилно, създадена от компания, която експлоатира работниците си във фабрики в Китай.” – заяви актьорът.

“Затова ако спечелите награда тази вечер, недейте да държите политически речи. Не сте в позиция да изнасяте лекции на обществото за нищо. Не знаете нищо за реалния свят. Повечето от вас са прекарали в училище по-малко време и от Грета Тунберг. Затова, ако спечелите, елате, вземете малката си награда, благодарете на вашия агент и на вашия Бог и вървете на майната си. Окей?” – завърши британецът.

Хоакин Финикс избра да носи само един смокинг през целия сезон

Джървейс поряза с убийствен сарказъм и мегапродукциите за супергерои.

“Днес актьорите в Холивуд се снимат във фантастично-приключенски тъпотии. Носят маски, пелерини и прилепнали костюми. Тяхната работа вече не е да играят, а да ходят на фитнес два пъти дневно и да се блъскат със стероиди. Ще има ли тази вечер награда за най-голям наркоман?” – попита той.

“Повечето филми са ужасни. Мързеливи. Вечните римейкове и продължения на нещо си.”

“Изминалата година беше много силна за педофилските филми – “Младият Папа”, “Да напуснеш Невърленд”, “Surviving R Kelly”… О, млъквайте. Не ми пука” – каза още Рики Джървейс и заяви, че пред него в залата стоят най-влиятелните хора в индустрията, всички от които са перверзници.

Големите претенции на Бионсе и Джей Зи на церемонията “Златен глобус”


от Петя Бондокова

 

 

Fashion GalleryHero Slider