Почина модната икона Глория Вандербилт

Вчера семейството на Глория Вандербилт обявиха скръбните вести, че видната личност в обществото е починала.

Модният дизайнер, модел и актриса Глория Вандербилт почина на възраст от 95 години. Семейството й обявиха, че е било в следствие на рак на стомаха, който се е разпространил из цялото й тяло.

Глория идва от богато семейство, но е имала трудно детство. Баща й, Реджиналд Вандербилт, проиграл наследството си с хазарт и починал още докато дъщеря му била бебе. Майка й загубила попечителството над нея и тя е трябвало да бъде отгледана от леля си.

Хората от обществото и медиите наричали Глория “бедното малко богато момиче”, защото, заради грешките на родителите си, тя била лишена от парите на семейството си. Чак на 21-годишна възраст получила наследството си и го използвала, за да изгради модна империя.

Създала модел дънки, с които става известна на цял свят. Те се разпознавали сред всички останали, защото емблемата й била изобразена на всеки заден джоб. Нейното присъствие в модното общество се затвърдило много бързо, като същевременно тя работила като модел и понякога като актриса.

В личния си живот дълго търсела истинската любов и оставила четири брака след себе си. От тях тя има трима сина – Леполд Стаковски, Кристофър Стаковски и Андерсън Купър.

Най-малкото й дете, Андерсън, разказва, че тя е запазила своята искреност и  любопитство, дори почти по детски, през годините. Искала е да постигне много в живота и да опита всичко, което може.

“Въпреки че имаше да прочете още много книги, да нарисува много картини и да измечтае още мечти, тя си отиде в покой. Беше готова за това. Последните пътища, когато я виждах винаги си казвахме, че се обичаме”, разказва той пред медиите.