Първата жена с ампутиран крайник в Sports Illustrated

Брена Хъкаби губи крака си, когато е на 15 години, тъй като се оказва, че е засегнат от рак на костите.

Днес тя е първата жена с ампутиран крайник, която получава фотосесия за култовия плажен брой на Sports Illusrated. Точно така, изданието, което е известно с това, че показва най-красивите и жени и влияе на глобалните възприятия за това какво е привлекателно.

В момента Брена е на 22 години. Щастливо сгодена е, има дъщеричка и е състезател по сноуборд в Параолимпийските игри. Преди да изгуби крака си, се занимава активно с гимнастика.

25 кадъра убийствен сексапил от Sports Illustrated


Диагнозата и последвалата ампутация тя определя като най-тежкия момент в живота си. След това обаче, започва да се бори. Голямо значение има това, че с помощта на специална протеза може отново да ходи. Брена започва да тренира във фитнеса. “Това ми помогна да започна отново да градя самочувствието си. Опитвах се да намирам неща, които ми доставят удоволствие. Не беше никак лесно, но трябва да можеш сам да откриваш нещата, които те карат да се чувстваш добре, за да могат да се появят и хората, които ще те правят щастлива.


Нейният годеник е първият човек, пред когото тя сваля протезата си
“Той ми оказа невероятна подкрепа и ми задаваше много въпроси. И то не за да запълни неловката тишина с каквото и да е, а защото наистина се интересуваше. Той изигра огромна роля за възстановяването ми. Помогна ми да се почувствам удобно в тялото си. Освен това, ме изважда от зоната ми на комфорт. Показва ми, че не се нуждая от протезата, за да бъда това, което съм.”

Вижте още: Доза италиански сексапил с Бианка Балти за Sports Illustrated

Раждането на дъщеря им дава на Брена нова увереност
“Раждането на Лила беше онова нещо, което ме накара да осъзная колко невероятно същество съм – без значение от това как изглеждам. Знам, че съм много по-силна от ограниченията, които ми поставя тялото ми.”