Обувките на пролетта според… Сирма Маркова

След Венета, Рая и Ивелина, днес идва ред на Сирма, която те кани да хвърлиш един поглед в нейния шкаф за обувки.

Сирма Маркова е на 27 години. Завършила е Националната Художествената Академия и в момента работи като пространствен дизайнер.
Тя споделя: “От година и половина имам блог, в който показвам предимно моя личен избор на дрехи и съчетания.

Преди да започна следях няколко модни блогъри и реших, че ще ми бъде забавно да направя и мой собствен. Започнах по-скоро на шега… не предполагах, че ще е толкова трудно и че ще отнема толкова много време.” 
За идващия по-топъл сезон съм подготвила голям списък с обувки, които трябва да имам – цветни, удобни, привличащи погледа…
Тъй като ходя предимно, пеша съм голяма почитателка на ниските обувки. От две-три години насам те заемат по-голямата част от шкафа ми, но все пак понякога се изкушавам и си взимам един-два чифта за сезона, които са на висок ток.

Ето и списъка с желания на Сирма за новия сезон:

Класически обувки с тънки токчета в сияйно сребърно 


Спрях се на тези от Stradivarius – 79.95 лв., тъй като формата е много изящна, а височината на тока е тъкмо по вкуса ми, но все още очаквам да ги докарат в България. Биха били чудесен акцент на всяка една пролетна визия, независимо дали е по-ежедневна или по-официална. 
Ще ги нося с цветен бохо панталон с по свободна кройка или пък с обикновени сини дънки с протъркан ефект. Трябва да ги имам!
Летни ботуши без подплата с перфорации 
Още едни чифт обувки, който е задължителен за този сезон. 
Избрах ето тези ботуши на GIDO – 99лв. от естествена кожа в мръсно бяло. 
Освен че са супер удобни, придават нужната доза за по-небрежно градско излъчване на всяко едно съчетание. Нося ги със светли скини дънки и с милитъри зелена парка. В по-топло време бих ги съчетала с ежедневна рокля с етно мотиви или пък с шорти от светъл деним.
Балеринки  
И тъй като кожата с цвят на карамел е по-добрият вариант за по-топлите месеци от тази в черно, се спрях на още два чифта, между които се колебая. Балеринки с перфорации и миниатюрни капси в карамелено кафяво от Stradivarius- 59.95лв. или сандали с интересен дизайн от ленти от Pull and Bear- 69.95 лв. отново в подобен цвят. 
Цветът им е страхотен, а двата чифта биха се комбинирали добре с дрехи във всякакви нюанси на зеленото – каки, изумрудено, пастелно ментово.
Шикозни сандали с дебел ток с черно-бели мотиви 




Следващия чифт обувки, който с удоволствие бих притежавала е на ZARA – 99.95 лв. 
Етно мотивите са много актуални и аз съм тотално обсебена от тях, а дебелият ток има по-ежедневно излъчване. Биха могли да се носят с по-неформални дрехи, а и височината на тока е идеална даже и за по-дълго ходене пеша в градски условия. Бих ги носила с мини пола с ресни или кожени пайети или пък с плетени шорти на една кука –  те са просто фантастични и супер тренди, и позволяват безброй комбинации.
Сандали с принт и текстура 
В тези сандали с принт, отново на ZARA – 89.95 лв., се влюбих от пръв поглед. Моделът е много симпатичен, а принта им веднага привлича погледа. Тук дилемата е в червено-черна комбинация (много цветна и свежа) или в по-сдържаната – зеленикаво-каки, черно и кафяво. 
Текстурата им също е нестандартна, имитираща гладък косъм на животно. В съчетание със скини дънки и елек биха били разкошни.” 

редактор: Йоанна Илиева

Виж още: