Обувките на пролетта според… Рая от Eden

Миналата седмица стартирахме поредицата, в която българските блогъри ни показват тенденциите в обувките през техния поглед. 

Как вижда тенденциите Венета от EdgyCuts можеш да видиш тук, а днес те срещаме с Рая от Eden

Ето какво разказва Рая за себе си:

Започнах блога преди 3 години в България и главната ми идея е да поддържам дневник на дрехите които нося и различните комбинации, които правя. Откакто се преместих в Холандия, преди половин година, ми е малко трудно да публикувам често, заради учудващо многото учене, но се възползвам от всяка възможност за снимки. 
Тук стилът е много по-различен, по-сив, но много по-креативен отколкото в България и бих казала, че най-накрая имам възможността да експериментирам и нося каквото искам, без да ми се хвърлят странни погледи. Хората тук и стрийтстайла като цяло са основното ми вдъхновение в момента. 
Честно казано не мисля, че да си блогър е кой знае какво, но е страхотно начало за млади момичета и момчета, които искат да навлязат в света на модата. Разбира се, ако влагаш повече мисъл и старание това се превръща в професия за някои. Все повече са хората в България, които поемат този риск да покажат на какво са способни и се радвам, че не остават незабелязани. 

А ето и нейната селекция: 

Невероятно дъждовното време около мен промени вижданията ми за цветовете и вместо да се насоча към искрящи цветове аз предпочитам да се слея със сивотата. Вече съм се подготвила за пролетта, но все пак има няколко чифта обувки, с които очаквам да се сдобия. Обикновено обувките, които нося са също толкова интересни колкото дрехите ми, но напоследък предпочитам по-изчистени модели. Не само защото мога да ги съчетавам с повече дрехи, но и защото са много по женствени и някак ме карат да се чувствам пораснала и изискана.
Charlotte Olympia Wedges – платформите са най-удобните обувки и ако успея да се добера до тези котенца ще са най-добрите ми риятели в дъждовното пролетно време. (Charlotte Olympia “Tessa” Wedges – 700/800€
 
През миналия сезон Isabel Marrant водеше тренда с кецове на платформа, но Guizeppe Zanotti завладява пролетта. Надявам се скоро да успея да се добера до чифт от тези. (Около 350€) 
Prada. Няма нищо по-перфектно от тези обувки – шик, винаги на мода и разбира се много френски. Отиват на всичко и стават за всеки случай или поне аз съм от момичетата, които биха ги носили нон-стоп. Хубавото е, че такива класически модели имат много алтернативи и все пак е трудно да намериш перфектното черно стилето.
H&M. Това е нещо като trend alert тази пролет. Всички са луди по белите обувки и мисля, че тези платформи са перфектното съчетание на минималистичен шик. (40 евро) 
 
Ляво – ZARA пролет 2012, – дясно H&M зима 2012. Обувките, с които вече съм се подготвила за пролетта, са в пастелни цветове и отново доста basic и винаги освежават дрехите ми, които преливат от черно в черно.
Никога не съм била фен на пантофките, но намерих тези в ZARA, както и чантата и бих казала, че са перфектни. Черни, блестящи и равни, стават както за официален случай така и за парти. 
Nike Air Max започна всичко, а сега тези спортни маратонки се носят дори с официални дрехи. Тези са от ZARA и са от новата колекция за пролет 2013, а аз си взех същия модел, но в черно и каки от зимната колекция, със златни шипчета отстрани.
Рая

Редактор: Йоанна Илиева

Виж още:
Обувките на пролетта според… Венета от EdgyCuts
Обувките на… Виктория Бекъм
Обувките на… Ева Лонгория
Стилът на Кейт Мидълтън в цифри