“Не съм следващата някоя. Аз съм първата Мария Шарапова”

Руската тенис шампионка Мария Шарапова оставя зад себе си кариера с пет заслужени титли от Големия Шлем и общо 645 победи.

Момичето, което на 17 години успя да спечели купата на Уимбълдън, жената, която побеждава не само с талант, но и с характер, обяви, че прибира тенис ракетата си завинаги.

В есе за Vogue тя се сбогува със спорта и признава, че взима това трудно решение заради дългите години травми и напрежение, които е понесла.

Зад себе си тя оставя изключително успешна кариера със стотици победи и постижения.

Шарапова се класира като втората най-богата жена сред атлетите, благодарение на милионите от победи и спонсорски сделки. Въпреки това спортните ентусиасти ще я запомнят с нещо съвсем различно. Нейното присъствие по време на играта, нейната борбеност, която дори в загуба, не я напуска – тези качества ще останат в историята.

Извън корта тя също е фаворитка на мнозина. С любовта си към модата, безупречната си визия и добрия стил, тя се откроява дори в очите на хората, които не са чували името й от тениса.

Нейният нюх към модата я води до първия ред на модните ревюта и до значими събития като Мет Галата миналата година и още. Мария даже е признавала, че често се включва в процеса на създаването на екипите, с които се появява на състезания.

Нейни са и думите “Искам да бъда различна. Ако всички носят черно, аз ще облека червено.”

В галерията сме събрали някои от визиите, които доказват безупречното й чувство за стил.