Най- вдъхновяващите жени в шоубизнеса

Те са красиви, уверени в себе си, работят здраво, за да постигат целите си и най-важното – те са жени. 

Затова днес събрахме част от най-вдъхновяващите жени от шоубизнеса, на които можем да се възхищаваме не само заради външния вид. Приносът на тези дами към различни важни каузи, фактът, че всяка една от тях е вдъхновение за хиляди жени по света и не на последно място – талантът им, ги правят истински съвременни икони, от които можем да почерпим вдъхновение. 

Бионсе 

“Who run the world? Girls!” Макар това да е само откъс от песен на поп дивата, той сумира по прекрасен начин отношението на Бионсе към феминизма в последните години. Певицата превръща думата “феминист” в синоним на името си, изнасяйки въздействащи речи за равноправието между половете и призовавайки младите жени да се борят за правата си. Да кажем, че певицата е кумир на милиони, ще е малко. В последните две години списание TIME я нарежда сред най-влиятелните личности в света, редом до политици, държавни глави, финансисти, учени и то не само заради факта, че е сред най-продаваните изпълнители в света. 
“Твоето самоуважение го определяш самата ти. Не трябва да зависиш от някой друг, който да ти казва коя си всъщност.” 


Дж. К. Роулинг

Жената, която написа най-популярните книги на нашето поколение (и най-продаваната поредица изобщо) едва ли има нужда от представяне. Когато пише първия роман за Хари Потър, Роулинг преживява много труден период. Майка ѝ наскоро е починала, развежда се със съпруга си и живее в бедност, но въпреки всичко не се отказва. Първата книга е отхвърлена от цели 12 издателства, но все пак, в крайна сметка, “Хари Потър и философският камък” бива издадена, променяйки коренно живота на писателката. Останалото е история. 
“Мисля, че това, че писах за точно този период от живота на Хърмаяни, преминаването от детство към зрялост, ме върна обратно и ми напомни колко е трудно. Толкова много очаквания има към теб, когато се превръщаш в жена, а дори смея да твърдя, че понякога хората очакват да жертваш част от самата си същност, заради промяната. Хърмаяни не го прави.” 



Ема Стоун 

Никак не е лесно да преминаваш с такава лекота от комедийни роли към драматични, но Ема го прави да изглежда точно така. Актрисата е сред най-талантливите млади попълнения в Холивуд и освен, че вече се е доказала като такава, не се притеснява да използва славата си за добри каузи. Ема участва активно в кампании, търсещи лек за рака, а заедно с гаджето си Андрю Гарфийлд няколко пъти използват папараците в своя полза, държейки надписи пред лицето си, призоваващи хората, които видят снимките им, да отделят вниманието си на важните проблеми като аутизъм, насилие над животните и изоставените деца. 
“Не мога да се сетя за по-голямо въплъщение на красотата от някой, който не го е страх да бъде себе си.” 

Мерил Стрийп 

Мерил не е типичната Холивудска красавица и това ѝ е добре известно. Актрисата не се притеснява да говори за това как в началото на кариерата си е губила роли, заради свои по-привлекателни колежки. И какъв е резултатът от това? На 65 години актрисата има цели 19 номинации и 3 спечелени награди “Оскар”, безброй други отличия и кариера, на която редица от бранша биха завидели. Освен това попада сред малкото актриси, които не са пристрастени към пластичната хирургия и гледа на остаряването като нещо, за което не си струва да се оплакваш. 
“Млади момичета, не се притеснявайте толкова за теглото си. Това, което ви прави различни или странни, то е вашата сила.” 

Продължава на стр. ii