“Любов” не е меденият месец. “Любов” е онова, което устоява на трудностите

Паулета Уошингтън е по-възрастна от своя известен съпруг, носителя на “Оскар” Дензъл Уошингтън. Тя не е нито известна, нито може да бъде наречена красавица.

Паулета обаче е жената, която вече 35 години е плътно зад гърба на Холивудския секссимвол. Признава, че жените са готови да се бият за него. “На събития те са готови да ме прегазят, за да се доберат до него, а това не е никак мило”.

Двамата с Дензъл се запознават през 1977 година и започват да се срещат година по-късно. Преди да приеме предложението за брак, Паулета два пъти отказва на актьора. Двамата са единодушни, че да “познаеш” своя човек от пръв поглед е мит. И че отнема време да се убедиш кога наистина си готов да посветиш на някого остатъка от живота си.

Женят се през юни 1983 година и имат четири деца. Дензъл е категоричен, че Паулета е неговата по-добра половина. “Аз израстнах с много спорт, докато Паулета е получила отлично образование. Освен това, аз идвам от семейство на разведени родители”, казва звездата от “Тренировъчен ден”, “Мъж под прицел”, “Колекционерът”, “Книгата на Илай”, “Човек отвътре” и “Закрилникът”.

Когато Дензъл е на 14 години, бракът на родителите му започва да се разпада. За да не става свидетел на драмите у дома, го изпращат да учи в друг град. Той неведнъж е признавал, че стабилната му връзка с Паулета най-после му е дала чувството за спокойствие и сигурност, което му е липсвало след развода на родителите му.

Продължава на стр. 2