Любо Киров и неговата коледна приказка

Любо Киров е един от най-харизматичните изпълнители на родната музикална сцена.

След като се разделя с група “Те”, той поема по самостоятелeн път, като освен като изпълнител, той се изявява и като текстописец, и като продуцент. Сред отличията, които има зад гърба си са  “Най-добър текст”, “Най-добър изпълнител на годината” (2012), “Най-добра песен” и още много. В момента той е част от бандата “Легендите”, в чийто състав влизат три поколения артисти и представят едни от най-големите хитове в 40-годишната история на българската рок музика.

Специално за читателите на MissBloom, Любо издаде с какво свързва Коледа и кои са най-милите му спомени от този период:

– Кой е любимият ви коледен спомен?

Всяка Коледа е специална за мен. Не мога да посоча един конкретен спомен! С нетърпение очаквам всяка следваща Коледа , която прекарвам със семейството си.

– С кой аромат свързвате Коледа?

Сещам се за миризмата от постни ястия, които майка ми приготвя на Бъдни вечер. Винаги са нечетни, седем или единадесет….и са винаги много вкусни. Свързвам Коледата и с миризмата на запалени свещи.

– Кое е любимото ви коледно парче?

Някои хора смятат, че прекалено се преекспонира с коледните песни и до някъде съм съгласен с тях. Песента, която харесвам и пея с удоволствие обаче е „Joy to the world“ по музика на Георг Фридрих Хендел. Много хора познават песента от вечното изпълнение на Нат Кинг Кол. Харесвам песента, защото текстът й ни връща към същността на празника – Рождество Христово.

– Кой е най-хубавият подарък, който сте получавали?

Моят най-голям подарък за празника е да се съберем цялото семейство под един покрив и аз да съм домакин! Чудесно е да знаеш, че имаш около себе си хора, котито те обичат и биха жертвали всичко заради теб. Разбира се, винаги украсяваме елха и слагаме под нея пакети с подаръци.

– А какво обичате да подарявате?

Много съм зле с подаръците, затова винаги питам близките си какво искат за Коледа.

– Трите неща, които свързвате с Коледа?

Не мога да изброя три конкретни неща. В тези дни разсъждавам за същината на празника, за раждането на нашия Спасител. Животът ни е кратък и преходен и е добре да си припомним, че единствено важно е духовното ни спасение.

– Ако тази година животът ви беше коледен филм, кой щеше да бъде?

При мен всички години от живота ми са Междузвездни войни! Това е вечният конфликт между доброто и злото…и за трансформацията между тези сили.

Интервю: Ася Иванова
Снимки: Красена Ангелова

Тази Коледа направете подарък на себе си
Зареждаме се с празнично настроение с Ванина от Style Inspiratrice
It’s Christmas time! С Милена от Mimi’s Fashion Moments