Коя е Риана?

Лошото момиче на музикалната сцена е само едно. Нейното поведение никога не може да бъде окичено с етикета role model, точно това обаче генерира огромно количество внимание към Риана.

Не можем да си кривим душата, тя никога не е била най-гласовитата изпълнителка или най-добрият пърформър на сцената, но носи онова, което в днешно време изгражда легенди – индивидуалността. Влиянието на барбадоската красавица върху поп културата е неуспоримо, а нейните модни решения я превръщат в икона на стила. През годините мис Фенти се включва в модни колаборации, които я изкарват извън рамките на музикалната сцена и я превръщат в законодател на бойното поле на индустрията за милиарди. Ето и как се развива фешън кариерата на една от най-емблематичните изпълнителки на нашето време…

Просто Rihanna – така се нарича линията очила, които изпълнителката създава за иконичния бранд Dior. Преди броени дни интернет пространството беше залято с великолепните кадри от рекламната кампания на футуристичната колекция. Очилата са налични в магазините на бранда от началото на този месец . Моделът на рамката е един, като идва в няколко вариации от цветове – сребристо, розово, синьо, зелено и червено. Уникалният модел има и своята deluxе опция – със златна рамка. Цената на 24- каратовото бижу е 1,950 долара, със 1 100 долара повече от „обикновения“ модел. Отношенията между Риана и Dior обаче не се раждат с идеята за линията Rihanna. Преди година Стивън Клейн засне изпълнителката в уникална рекламна сесия и видео за бранда, чиято локация е повече от красноречива за мащабите на проекта – Версайският дворец.

Създаването на аксесоари е в кръвта на великолепната Риана, която само месец преди да „избухне“ с футуристичните си очила, съюзи сила с краля на обувките – Маноло Бланик за капсулна колекция модели от любимия на всички дънков плат. Името на колаборацията, която включва шест уникални чифта, е Denim Desserts. За да подсилят абсолютната ексклузивност на творенията си, Бланик и Фенти ги позиционират в само три магазина на обувния гигант – в Ню Йорк, Лондон и Хонконг. Цените на творенията им са между $895 и $3995, а най-скъпият чифт са необикновено дългите ботуши, които се закрепват за кръста с колан.

С фокус върху краката е и още един от модните ангажименти на Риана. През май 2015-а, изпълнителката сключва договор с бранда Stance, който се занимава с производството на бельо и чорапи. Да, Рири е достатъчно велика, за да се захване със създаването на линия чорапи и да го прави така сякаш продава най-луксозния и невероятен продукт на света. Барбадоската дива, разбира се, не изневерява на себе си и стила си и слага името си само под неповторими творения, каквито всъщност са чорапите, които тя и екипът й създават за калифорнийския бранд.

Най-голямото модно предизвикателство пред изпълнителката обаче дойде през декември 2014-а, когато тя сложи подписа си под договор, който я короняса за новия креативен директор на спортния гигант Puma. Първото модно шоу Fenty x Puma дойде по време на седмицата на модата в голямата ябълка през февруари тази година и ни пренесе в реалност, която пречупва спортното облекло през погледа на екстравагантната Риана. „Ако семейство Адамс отидат на фитнес, ще облекат точно тази колекция“, казва изпълнителката с типичното за нея закачливо намигане към журналистите зад кулисите на модното шоу.

Връщайки се малко назад в хронологичен ред, точно както правим всички ние, когато попълваме CV, трябва да отбележим един от най-значимите моменти в кариерата на Риана. Не, това не е една от наградите й „Грами“, а статуетката Style Icon Award, която през 2014-а й връчва самата Ана Уинтур по време на CFDA Fashion Awards. Със сигурност никой от нас не пропуснал този бляскав момент за певицата, най-малко заради роклята, с която се появи на церемонията – създадена от 230 000 кристалчета Swarovski, тя прикриваше… почти нищо от великолепното тяло на красавицата. Със специални благодарности към стилистите си Адам Селман и Мел Отенбърд, Рири прие статуетката, която събира в себе си възхищението на милиони. Един от гореспоменатите, а именно Адам Селман, е замесен и в друг изключително значим момент от фешън кариерата на Риана.

Доста работа за момиче от Барбадос, не мислите ли…

Повече за изпълнителката и нейната кариера, четете в новия брой на сп. GRAZIA!