Коледата на младата изпълнителка Dia

Димана Мирчева – Dia е само на 17 години, народна певица е и прави уникална трап музика.

Dia направи своя дебют на музикалната сцена с “Егея” – народна песен във виртуозно изпълнение, комбинирано с трап – най-горещият стил на електронната сцена в момента – микс от дъбстеп, хип-хоп и хаус музика, с дълбоки бас линии. Младото дарование даде специално интервю за MissBloom, в което разказва за вълшебството на Коледа и с какво свързва празника.

– Кой е любимият ви коледен спомен?

Ооо, аз много обичам Коледа и както се казва – именно на този празник се случват чудеса, които стават незабравими спомени. За мен едно такова чудо е да подаря щастие и усмивки на любим човек за мен. Всяка година се старая да раздам максимално много и затова всеки коледен спомен ми е най-любим.

– С кой аромат свързвате Коледа?

Че кой не свързва коледния аромат с този на цитруси,горещ шоколад и канела? Мисля, че тази част е любима на много хора. Специално на мен, поради любовта ми към шоколада и млякото, шоколадовият аромат и този на млякото с канела са ми любими, а и винаги те са допринасяли за една изключително уютна и интимна атмосфера, изпълнена с щастие и любов.

– Кое е любимото ви коледно парче?

Страхотно е парчето на артистите от „Монте мюзик”, което излезе през 2014г. – „Звездна топлина”. Текстът и музиката са ми много любими. Също през 2014г. Ariana Grande пусна парчето „Santa tell me”, което е адски сладко и запомнящо се и перфектно допринася за атмосферата по Коледа.

– Кой е най-хубавият подарък, който сте получавали?

Най-хубавият подарък несъмнено е ръчно направения. Голям фен съм на ръчно направени неща и според мен те носят много повече настроение и щастие, дори да е просто една картичка. Това ми е и най-хубавият подарък – ръчно направена гривна. Ох, стана ми много готино като се сетих. П.С. Още си нося гривната.

– А какво обичате да подарявате?

Най-много обичам да подаря на някого нещо, за което той е мечтал. Може би затова винаги около Коледа се заслушвам повече какво говорят хората за подаръците, които биха подарили – току-виж някой се издал какво иска. В случай, че човекът не се издаде по никакъв начин, можеш да попиташ близки до него хора и пак да му подариш това, което ще му хареса. Мисля, че така той ще е радостен, доволен и ще има много як спомен от теб (плюс една ръчно изработена картичка, разбира се).

– Трите неща, които свързвате с Коледа?

Повече време за любими хора, любов и.. много сняг. Въпреки че големите количества сняг създават известни затруднения, те несъмнено допринасят за приказната обстановка. Свързвам Коледа и с подаръци, коледна украса … всякакви красиви неща, които радват хората.

– Ако тази година животът ви беше коледен филм, кой щеше да бъде?

Може би „Наистина любов”, поради любовта, с която аз и моят екип създадохме „Егея”, заради това, че съм влюбена и защото всичко тази година беше изпълнено с любов към музиката, към хората около мен и тяхната любов към мен. Момичета, искам да ви пожелая 2016г. да е вашия филм „Наистина любов”.

Интервю: Ася Иванова