Кейт Бланшет на 52: Бунтар с огнен характер и талант

Днес една холивудска легенда празнува своя рожден ден, а ние обръщаме поглед назад към историята, която стои зад успеха на Кейт.

Животът на Кейт Бланшет днес може да е изпълнен с блясък, стил и любов, но това не винаги е било така. Родена е в Мелбърн, Австралия през 1969 година като второ от три деца. Семейството й живее скромно, но щастливо, докато баща й, който е работел като морски офицер, трагично умира. Тогава Кейт е била едва на 10 години, но животът й изцяло се променя.

Майка й, Джуд, с трудност е съчетавала издържането на цялото семейство, грижата за децата и работата й като учител. Въпреки това Кейт си спомня за това време с усмивка – препятствията са сближили семейството, а майка й успява да й даде урок за силата на жените.

От малка обаче Бланшет пази в себе си бунтарски огън. Актрисата признава, че като тийнейджър е преминала през фаза на неподчинение, или както го нарича тя “нейния пънк период”. Но смеем да кажем, че тя завинаги запазва тази черта на характера си.

Бунтар в любовта, в модата и в кариерата – тя не се страхува да поема рискове.  Кейт е една от малкото звезди в Холивуд, които успяват да опазят връзката си от светлините и е щастливо омъжена от 1997 година за сценариста Андрю Ъптън. С него тя отглежда четири деца – Дашиъл, Едит, Роман и Игнейшъс.

На червения килим Бланшет и до ден днешен продължава да успява да привлече цялото внимание върху себе си с дръзки тоалети, но и такива с кауза – тя е защитник на мисията за устойчивата мода и многократно рециклира визиите си, дори за най-престижните събития.

В галерията събрахме 52 нейни снимки, които показват нагледно безкомпромисното й усещане за стил и смелостта, с която тя многократно постави нови стандарти в модата.

 

Fashion GalleryHero SliderPopular