Как празнува рождения си ден кралицата?

Днес кралицата става на 93, но с освен няколко изстрела в небето, хората няма да го празнуват на тази дата. Това е дълга кралска традиция, започваща от 18 век.

Рожденият ден на кралицата по документи е днес, но не очаквайте голямо тържество. Тя избира да го празнува през лятото на втората събота от юни – тази година се пада на 8ми. Това прави, за да следва традиция, която е поставена от Крал Джордж II през 1748 година.

Неговият рожден ден е бил през ноември и това най-често означало лошо време, което на него не му се харесвало. Затова и решил да пропуска истинската дата и да празнува на деня, в който е коронясан за крал.

Така направили и управляващите след него. В случая на Елизабет II тя също се радва повече на лятното време през юни, когато преди 68 години бе провъзгласена за кралица.

Яде ли кралицата пица?

Това и дава възможност да отпразнува истинския си рожден ден в комфорта на дома си със само най-близките си. Най-често за нас остава тайна как преминава този ден. Единственото, което някога сме разбирали е, че на 18тия й рожден ден е получила от баща си първото си корги като подарък и от там е започнала нейната любов към породата.

Днес единственото, което ще се случи по повода е, че ще има три пъти официално стреляне във въздуха от гвардейците в различни локации на Лондон. Но пък за сметка на това можем да очакваме пищно празненство през юни.

Вижте кадри от миналогодишния й рожден ден във видеото по-долу. 

Кралицата наближава 93 години с чаша шампанско на ден

Кралицата стана Инстаграм инфлуенсър