Изгубените снимки на Мерилин Монро

Здравей отново, Норма Джийн.

52 години след смъртта на най-известната блондинка в историята на киното, светът видя нейни непубликувани снимки.

Изложбата беше в галерия Sumo в Манхатън. А снимките, които широката публика не е виждала досега, представят Мерилин в нова светлина. Или поне част от кадрите. На тях бляскавата икона, за която мъжете по целия свят едва се осмеляват да мечтаят, изглежда естествена, смирена и непринудена. Причината вероятно се крие във факта, че поначало идеята за снимките не е била те да бъдат публикувани.

Снимките са направени по времето, когато Мерилин работи върху филмите “Ниагара” и “Реката, която не води до никъде.”

На някои от снимките Монро е такава, каквато светът я познава – сияеща, пищна, изкусителна, въплъщение на идеята за съблазън и лукс.
Други снимки са заснети съвсем спонтанно с идеята да не бъдат предоставяни за публикуване. Като например този кадър – дело на Алън Снайдър по време на снимките на “Ниагара”. Снайдър разкрива, че снимката е направена докато наоколо не е имало други фотографи. Идеята била просто с Мерилин да се позабавляват между отделните сцени.

Може би най-интересна е историята на снимките с розовата рокля.
Те са направени не от професионален фотограф, а от… обикновен техник.
Лани Карлсън работи за Capitol records като озвучител, но успява да се
добере до Мерилин за около половин час, като й се представя за фотограф
на Chicago Tribune.
И да, успява да я накара да позира пред камерата му!

Тази снимка е направена през 1953 година, докато Монро участва във филма “Ниагара”. Актрисата е уловена на фона на суровата и величествена канадска природа.