Една от най-успелите жени в Италия няма ръце и крака

Беатриче Вио е една от най-известните публични личности в Италия. Освен носител на златен медал по фехтовка от Параолимпийските игри, тя е и начинаеща модна икона и чест гост в телевизионни предавания.

Беатриче няма ръце и крака и използва протези.

Губи крайниците си едва на 11 години, когато се разболява от менингит и тежката болест води до некроза. Налага се да бъдат ампутирани ръцете и до лактите и краката й до коленете. Когато Беатриче успява да убеди лекарите да я пуснат у дома за рождения й ден, болките са толкова силни, че тя мисли за самоубийство. Лицето й също е засегнато и й остават тежки белези.

Подкрепата да родителите и приятелите обаче й дава сили да се бори. Беатриче тренира фехтовка от 5-годишна, затова когато й поставят специални протези, се завръща към интензивни тренировки.

Само година след операциите, Беатриче или Бебе, както я наричат в Италия, се явява на състеание. През 2012 е избрана за факлоносец на Параолимпийските игри в Лондон, а през 2016-а завоюва златния медал.

Цялата изключителна история на Беатриче Вио можете да прочетете в актуалния брой на списание Grazia. Броят е вече на пазара, като може да бъда закупен и в комплект с лека и стилна лятна раница в розово или синьо.