Дзен или изкуството да бъдеш Маргерита Мисони

“Вярвам, че вдъхновението идва от всички посоки, много често от най-неочакваните места, но също така вярвам, че доброто и красотата са резултат от едно съзнателно, колективно търсене”, категорична е дизайнерката Маргерита Мисони в едно екзклузивно интервю за GRAZIA България.

Родена през 1983 г. в северна Италия, тя е по-голямата дъщеря на наследницата на модната семейна империя Мissoni – Анджела Мисони, настоящ артистичен директор на компанията, която основават майка й Розита и покойния й баща Отавио.

Изключително привилегирована се чувствам от факта, че съм израснала в семейството, което провокираше креативността и индивидуалността на всеки един от членовете си. Бях заобиколена като дете от истински вдъхновения като баба ми Розита, майка ми… Все ценители на красотата в живота, което разбира се повлия силно и на моето усещане за красота, за личен стил и за характер”, казва днес Маргерита.

Щастлива съпруга на автомобилния състезател Еуженио и щастлива майка на две прекрасни момчета, тя намира вдъхновение във всичко, което я заобикаля. Ето защо, не е изненада и първата й колекция детско облекло с интернет компанията Yoox, а през тази година се очаква дебютната й колекция детски мебели, създадено заедно с Pottery Barn Kids. “Интериорният дизайн предполага свобода на духа и въображението и най-вече бягство от дълбокото вглеждане единствено в себе си”, споделя дизайнерката.

Едно от най-големите постижения на Маргерита е постоянната й подкрепа към хуманитарната организация OAfrica, която подпомага децата в Африка. Тя оглавява италианското представителство на организацията и пред последните 13 години подкрепя множество проекти на територията на континента.

“Винаги съм обичала децата и неусетно развих силен майчински инстинкт към случващото се в Африка. От 2006-а работя активно и с правителството на Гана, благодарение на което успяхме да затворим вратите на 83 нелегални сиропиталища за деца и спомогнахме за настаняването на 1500 сираци в приемни семейства”, казва Мисони.

Повече за младата дизайнерка, четете в новия брой на сп. GRAZIA.

Още за звездите четете всеки ден в MissBloom – последвайте ни и във Фейсбук!