Дневниците на принцесата: Летисия, бъдещата кралица на Испания

След като кралят на Испания Хуан Карлос обяви, че планира своята абдикация, всички погледи се насочиха към сина му принц Фелипе и съпругата му принцеса Летисия. 

Изглежда, че бъдещите крал и кралица много скоро ще се превърнат в новата любима кралска двойка. Какво трябва да знаете за половинката на престолонаследника на Испания?  



Точно като Кейт Мидълтън, Летисия няма кралска кръв и идва от обикновено семейство. Преди да се омъжи за Фелипе е много известна телевизионна водеща и репортерка, трето поколение журналист (баща ѝ и дядо ѝ са със същата професия). Може да се похвали с успешна кариера и дори печели награда за най-добър испански журналист, преди да навърши 30 г. 
Точно като в приказките, тя среща своя принц на вечеря през 2002 г. и любовта ѝ е причината да се откаже от работата си, за да стане принцеса. Двамата се срещат малко повече от година и сключват брак през 2004 г. на церемония, гледана от над 25 млн. души. Фелипе и Летисия имат две дъщери: Ленор (8) и София (7). 
Освен, че е първата жена без синя кръв, която влиза в кралската фамилия, Летисия е и първата разведена. Тя е била омъжена за кратко през 90-те години, но се развежда само след няколко месеца. 
Общите неща с британската херцогиня обаче не свършват до тук. Летисия се занимава с редица благотворителни кампании (от организации, които проучват редки болести, през образователни фондове и програмите на Световната здравна организация), често присъства на официални събития сама и е любимка на списанията и модните сайтове. 

Подкрепя испанските дизайнери, носейки техни дрехи, но можем да я видим и в съвсем достъпни дрехи от ZARA. Веднъж дори се появява на представяне на книга, обута с обикновени джинси. Елегантният ѝ стил предизвиква възхищение и на него са посветени дори блогове.

Принцесата се стреми всячески да покаже, че е истинска “принцеса на народа”. Редом с официалните си задължения към двореца, тя успява да ходи на кино със семейството си, на концерти с приятели, а със съпруга си дори сами водят децата си на училище. Забелязвана е дори да пътува с метрото, на път за събитие.

Снимки: Profimedia
Колко плащат звездите за красотата си?
Кейт Мидълтън “рециклира” тоалетите си
La Diva e Bella: Най-красивите италианки