Да станеш модел на 97 години

Представяме ви Айрис Апфел, макар че тя няма нужда от представяне.

Тя е на 97 години и е модна икона в истинския смисъл на думата. Стилът й е толкова пъстър, цветен и забавен, че е трудно да не я забележите. Айрис не се притеснява да носи ярки цветове, пера, кожа, а запазената й марка са големите черни кръгли очила.

Освен с мода, Айрис се занимава и с интериорен дизайн. Заедно с покойния си съпруг – Карл Апфел – са обиколили почти целия свят и именно така Айрис си е набавила най-различни, интересни и екстравагантни дрехи и аксесоари, с които гардеробът й уникален и неповторим.

Професор Лин Слейтър е най-възрастният моден блогър

До момента, Айрис има зад гърба си биографичен документален филм, участия в модни ревюта, интервюта и корици в модни списания, колаборации с козметични линии и дори цяла експозиция, посветена на живота й, която може да се открие в Музея на изкуствата в Ню Йорк.

И с всяка изминала година, Айрис доказва, че възрастта е просто цифра. На 97 тя подписа първия си договор със световната модна агенция IMG, чийто други модели са Кейт Мос, Криси Тийгън, Бела и Джиджи Хадид и т.н. За разлика от всички останали, Айрис няма нужда да работи за името си – в момента, то работи за нея.

Старостта като красив моден трофей

Самата Айрис не се притеснява, че напредналата й възраст, може да я спре в което и да е отношение: “Не мисля, че едно число трябва да променя живота ти или да те спира да работиш. Пенсионирането за мен е по-страшно и от смъртта. Обичам да работя и обичам работата си. Съжалявам хората, които не харесват това, което правят. Аз влагам сърцето и душата си във всичко, с което се занимавам и това ме ‘храни’. Давам всичко от себе си докато вече нямам сили и след това се връщам и започвам отново като се старая двойно”, признава самата Айрис.

Ако все още не сте запленени от Айрис, просто разгледайте галерията и ще се влюбите! 

 

Fashion Gallery