Британи Мейнард изпълни последното си желание

Британи Мейнард – 29-годиншата жена, болна от рак, за която цяла Америка говори – изпълни последното си желание.

Британи успя да отиде в Аризона заедно с най-близките си и да види Големия каньон. След преживяването, тя сподели в своя сайт, че се чувства щастлива и че природата и семейството й са двете неща, които обича най-много.

На пътуването Британи е била със своите родители и със съпруга си и дори сподели няколко снимки след това.

Случаят на Британи разбуди духовете в Америка тази година, след като младата жена реши сама да сложи край на живота си преди заболяването да напредне толкова, че да й причини мъчителна агония и загуба на разсъдъка й.
Момичето има бързо прогресиращ и нелечим мозъчен тумор. Тя взима решението за асистирана смърт – чрез медикаменти, предоставени й от нейния лекар. Мярката е позволена само в няколко щата и заради това Британи и близките й се местят близо до Орегон – първият щат, разрешил така наречената “death with dignity”, или смърт с достойнство.

Британи е избрала 1 ноември да сложи край на живота си. Причината е, че не желае да посреща 30-тия си рожден ден. “Да празнувам 30, след като съм получила такава диагноза би ми било много трудно” – казва тя.

Вече писахме за историята на Британи Мейнард и нейното обяснение за това защо е избрала да умре по този начин. Можете да прочетете посланието й тук.

10 снимки на истински женски гърди – и техните 

Как изглежда голото човешко тяло на 100 години?